15.000 de craioveni au petrecut Revelionul în stradă

0
153

Peste 15.000 de craioveni au participat la petrecerea de Revelion, organizată de Primăria Craiova în centrul oraşului, fiind, după mulţi ani, cel mai mare număr de participanţi.

Încurajaţi de vremea bună de afară – termometrele au arătat 10 grade Celsius la miezul nopţii, la Craiova – foarte mulţi craioveni au ales să întâmpine noul an în stradă, alături de alte mii de persoane. Şi nu mică le-a fost surpriza când au constatat că foarte mulţi petrecăreţi s-au gândit să facă exact acelaşi lucru. Oamenii au început să se adune în jur de ora 23.00, când, pe scenă, erau aşteptaţi băieţii de la „Direcţia 5”. Şi cum mulţi dintre cei care au ieşit în centrul oraşului au venit special pentru acest concert, atmosfera de pe scenă şi cântecele binecunoscute i-au făcut să fredoneze şi să se bucure.

Atmosferă de zile mari la concertul „Direcţia 5”

Cu puţin timp înainte de a începe numărătoarea inversă, strada „A.I. Cuza” se umpluse deja de la Universitate şi până aproape de Primărie. Mulţi purtau haine de gală, fiind dintre cei care au petrecut Revelion la restaurantele sau cluburile din oraş, dar şi-au întrerupt petrecerea pentru a marca trecerea în 2018, în stradă. Cei mai mulţi însă au venit de acasă, făcând drumul până în centru cu maşina sau cu taxiul. Aproape toată lumea a adus cu sine o sticlă de şampanie şi pahare din plastic. De îndată ce ceasul a arătat primele secunde din noul an, dopurile sticlelor au pocnit şi şampania a început să curgă din belşug. Grupuri-grupuri, oamenii au închinat câte un pahar de şampanie şi s-au îmbrăţişat fericiţi, fără a uita să-şi pună şi prima dorinţă, despre care se spune că sigur li se va împlini.

2018, întâmpinat cu şampanie şi artificii

Cel mai savurat moment a fost însă focul de artificii, care a marcat venirea lui 2018. Ca în fiecare an, organizatorii, în speţă autorităţile locale, s-au îngrijit să îi bucure pe craioveni cu un adevărat spectacol de lumini. Preţ de câteva minute, cerul a strălucit, fiind colorat în mii de steluţe care au plutit pe deasupra tuturor. Pentru a nu pierde nici un moment din acest spectacol, fiecare şi-a scos telefonul mobil şi a filmat sau fotografiat explozia de lumini, care i-a ţinut pe toţi cu ochii aţintiţi fix pe cer. După ce ultimele scântei s-au stins şi s-au desprins cu greu din această vrajă, oamenii s-au întors la restaurante sau acasă pentru a-şi continua petrecerea, dar nu înainte de o mică plimbare pe strada „A.I. Cuza” şi în centrul oraşului, care a fost extrem de animat în noaptea de Revelion.