Peste 20.000 de craioveni au întâmpinat Revelionul în stradă

1
180

Deşi a fost o noapte învăluită într-o ceaţă deasă, foarte mulţi craioveni au lăsat mesele încărcate de acasă şi chiar din restaurante, şi-au pus o haină în spate şi au ieşit să întâmpine noul an chiar în centrul oraşului. La miezul nopţii, a curs multă şampanie, cerul a strălucit de artificii şi au s-au pus o mulţime de dorinţe: sănătate, fericire, dar şi bani, fiind doar câteva lucruri importante pe care le aşteaptă craiovenii de la 2012.

Craiovenii – fiind vorba de aproximativ 20.000, după aprecierile forţelor de ordine care au fost prezente la datorie – nu s-au lăsat intimidaţi de ceaţa deasă, aproape lăptoasă, cu care a venit noul an şi au ieşit în stradă pentru a-şi ura, printre pahare şi îmbrăţişări, să fie sănătoşi şi la pungă groşi în anul care vine. Profitând şi de faptul că afară gradele nu au coborât sub zero, mulţi petrecăreţi s-au aventurat la un raid “în centru”, părăsind mesele de acasă şi chiar restaurantele. Chiar dacă, în cele mai multe cazuri, patronii au ţinut la etichetă şi au organizat propriul foc de artificii, obişnuiţi să petreacă bine în noaptea de Revelion, craiovenii s-au dezlipit de lângă mesele încărcate şi au plecat în piaţă. Dar nu oricum, obligatoriu cu mare chef şi o şampanie la subraţ.

Petrecere cu “Talisman”

Cu câteva minute înainte de miezul nopţii, piaţa din faţa Primăriei Craiova era plină ochi încât exista un mare risc să te pierzi de prieteni. Unde mai pui că era şi învăluită într-un nor de fum, destul de înţepător, provenind de la primele artificii trase direct la picioarele participanţilor. Cu un ochi la ceasuri şi cu altul la scena de pe care cântau cu însufleţire cei de la trupa “Talisman”, anul 2012 a fost aşteptat cu mare nerăbdare. Când mai erau doar câteva secunde, primele dopuri ale sticlelor cu şampanie au început să sară care încotro. Euforici, degustătorii s-au şi repezit cu păhărelele, dar tot nu au putut să oprească valurile de spumă care au curs repede ca şi secundele din noul an: “La mulţi ani, 2012!!!”, s-a auzit, cu putere, în microfon. Îmbrăţişări, urări, blitzul aparatelor de fotografiat, adică  o veselie generală cu care a fost întâmpinat 2012.

Focul de artificii a captivat mulţimea

Atracţia nopţii de Revelion, pentru toţi cei care au făcut efortul să ajungă până în centrul oraşului, a fost focul de artificii. Sincronizată pe un fond muzical ritmat, ploaia de luminiţe a început timid, dar, după numai câteva rafale care au fost trase ca pentru încălzire, au incendiat pur şi simplu cerul. Pocnind cu forţă din spatele brăduţilor din English Park – teritoriu minat şi păzit cu străşnicie de jandarmi –, mii de scântei au picurat pe deasupra capetelor celor prezenţi. Pentru cei care nu au avut curiozitatea să cronometreze durata jocurilor de lumini, vă putem spune noi că s-au scurs aproape zece minute în care artificiile au curs cot la cot cu şampania. În aceste minute, aromele dulci şi parfumate ale şampaniilor s-au împletit cu luminile, dar şi cu o droaie de dorinţe pe care craiovenii nu au uitat să şi le pună, sperând că se vor împlini în 2012.

 

Distracţie elevată la “Flora”

Meniu cumpătat, agrementat de vinuri alese, inflaţie de voie bună, dar mai ales hore, sârbe şi dans ar putea fi doar câteva din caracteristicile Revelionului organizat la “Flora”. Dacă mai adăugăm că au concertat Sonor Group, Liviu Dică, Marius Măgureanu şi „Talisman” – Alin Oprea, putem spune că toţi cei prezenţi n-au avut alte motive decât de bucurie, la cumpăna dintre ani, când şi-au urat reciproc “La mulţi ani!”. Discret, amfitrionul Constantin Răducănoiu şi personalul Complexului “Flora” au dorit să ofere servicii de cea mai înaltă calitate celor prezenţi, astfel ca şi la anul să le calce pragul.

 

Şi cluburile au fost pline de tineri

Tinerii au ales să petreacă Revelionul într-un stil non-conformist. Costumaţi în haine de carnaval, alături de prieteni, mulţi dintre ei şi-au urat “La mulţi ani” în cluburi. Aici, nu atât bucatele îmbietoare care s-au găsit pe mese, cât muzica şi dansul au făcut toţi banii.

 

Primarul Solomon, marele absent

Obişnuiţi să numere, ca în fiecare an, secundele împreună cu el, craiovenii l-au aşteptat îndelung, în noaptea de Revelion, pe primarul Antonie Solomon. Edilul-şef a lipsit, de această dată, din mijlocul craiovenilor, preferând să întâmpine anul 2012 lângă familie.

 

A plouat şi cu gunoaie

Petrecăreţii au lăsat în urmă grămezi de gunoaie. Directorul Serviciului de Salubritate Craiova, Sorin Ciobanu, a declarat că, imediat după concertul trupei „Talisman”, a fost strânsă o cantitate de cinci metri cubi de gunoaie, în principal sticle sparte şi resturi de petarde.

 

1 COMENTARIU

  1. In fata la Hotel Restaurantul GREEN HOUSE, la ora 00.00 petrecaretii de la “exraordinarul” revelion de aici au spart paharele ( proprietatea localului ) umpland de cioburi strada.
    Cand un trecator s-a intrebat de ce fac asta, un petrecaret i-a raspuns :
    – Domnule, suntem inebuniti de zgomotul dinauntru. Cel putin la etaj, oamenii de acolo nu stiu ce sa faca ca sa scape de unul care se da om-orchestra si care face un zgomot de-ti vine sa spargi totul

Comments are closed.