Victoria în minutul 90 nu se “caută la dinţi”

0
650

Repriza secundă de la Galaţi le-a vârât speranţe în suflet oltenilor cam cât să ocupe jumătate de “Ion Oblemenco” la câteva grade cu plus. Şi dacă n-au îngheţat la cele două bare ale CFR-ului, s-au aprins cu siguranţă la golul lui Koljic, când îşi frecau mâinile de satisfacţie şi de frig şi cu un punct. Ca joc, Craiova a fost sub nivelul prestat în Giuleşti, spre exemplu, dar mentalul a fost la polul opus. Şi la fel şi norocul. Şi la fel şi rezultatul. Fără să impresioneze, echipa pluteşte pe un val de încredere de la venirea lui Petev, după ce era prăbuşită psihic, la dezertarea lui Reghe. Petev ar trebui să profite de această “lună de miere” pentru a-şi pune la punct strategia, oricare ar fi ea. Fiindcă atunci când se va risipi momentul feeric, împăratul s-ar putea trezi gol, aşa cum a mai fost.

Ştiinţa a mai năucit CFR-ul de două ori cu goluri în prelungiri şi acum doi ani, la primul mandat al lui Reghe, numai că atunci ele nu veneau la prima ocazie, aşa cum s-a întâmplat acum. Erau efectul întârziat, dar nu tardiv, al jocului, în timp ce acum a fost al norocului. Dar, “calul de dar nu se caută la dinţi” şi nicio victorie obţinută în minutul 90 nu poate fi decât celebrată ca atare. Cu exprimare neconvingătoare şi noroc a câştigat CFR vreo 5 campionate, aşa că nu e cazul să ne fâstâcim când sărbătorim acest succes acompaniat de un morman de baftă. Fiindcă numai Craiova a fost mai norocoasă decât Edi Iordănescu sâmbătă seara.

În Bănie, CFR a părut echipa “care-şi doreşte mai mult victoria”, mai ales că-i lipsea de vreo 4 etape, dar fără un vârf decent şi cu un Deac ajuns în sfârşit de senectute, n-a obţinut mai mult de două bare, care au fost egale cu zero. Criza de rezultate i-a împins pe oamenii lui Mandorlini, mai ales în repriza secundă, spre buturile lui “Popică”, portarul norocos şi inspirat al Ştiinţei, iar  Craiova n-a avut replică la agresivitatea şi la presingul avansat al CFR-ului. Nu ne-a taxat Tachtsidis, i-a taxat Koljic. Fără un plan B, oltenii nu puteau spera decât la ceea ce s-a întâmplat: un moment de graţie care să aducă fericirea. A venit de la Koljic, atacantul care părea să fi uitat calea spre gol. Craiova trebuie să speculeze energia pozitivă în care se scaldă şi să-şi asigure Sărbători liniştite.

Universitatea Craiova – CFR Cluj 1-0

A marcat: Koljic 90.

Stadion: “Ion Oblemenco”, spectatori: 14.000.

Universitatea Craiova: L. Popescu – Vlădoiu (Căpăţînă ’81), Screciu, R. Silva, Bancu – Creţu, Kurtic (Mateiu ’69) – Danciu (Baiaram ’68), Ivan (Roguljic ’55), Mitriţă – Markovic (Koljic ’55). Antrenor: Ivaylo Petev.

CFR Cluj: Sava – Mogoş, Ilie, Kresic, Camora – Avounou (Cvek ’83), Tachtsidis, Muhar – Deac (Otele ’76), Juricic (Birligea ’66), Krasniqi (Fica ’66).  Antrenor: Andrea Mandorlini.

Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru