România, învinsă de Germania, la debutul la Eurohandbal 2020

0
247

În primul său meci la Campionatul European de handbal feminin, la Kolding, în Danemarca, România a fost învinsă de Germania, scor 22-19, la pauză 13-10.

Tricolorele au ratat startul, fiind conduse cu 5-1 şi 7-2 şi au reuşit să egaleze o singură dată, la 15-15. A fost un moment important, când Ostase, Iuganu şi Laslo au ratat ocazia de a aduce România în avantaj, apoi nemţoaicele au revenit, cu un parţial de 5-1, asta în condiţiile în care Dumanska a limitat desprinderea adversarelor. A fost de departe cel mai slab meci al Cristinei Neagu de când evoluează la echipa naţională. Din păcate, când avem selecţioner, nu prea mai avem echipă. Şi, cel mai important, nu am avut-o pe Neagu. Apărarea a fost la un nivel bun, la fel şi poarta, dar în atac am fost mult sub aşteptări. Dacă Neagu (4 goluri din 14 aruncări) s-ar fi aflat măcar la jumătate din nivelul său obişnuit, dacă Buceschi ar fi avut constanţa pe care o ştiam, dacă extremele ne-ar fi ajutat cât de cât, dacă am fi avut-o la acest tuneu pe Crina Pintea, printre cei mai buni pivoţi din lume, am fi câştigat contra Germaniei fără probleme, mai ales că nici nemţoaicele n-au impresionat. Dumanska a fost la înălţime, ca de obicei, între buturi, iar Laslo, revenită la naţională după “scandalul Corona”, a jucat bine, Subţirică şi Ostase, pe pivot, au fost în zi bună, Ostase a comis prea multe faulturi pe faza ofensivă. Cele două jucătoare de la Craiova, nu s-au evidenţiat. Savu a fost introdusă mai mult pe apărare, iar Ţicu a fost scoasă după câteva secunde, ea nefiind conectată la joc.

Arbitrele, surorile Bonaventura, au avut şi ele momentele în care au apărut în prim-plan, “ciupindu-ne” în momente-cheie, “ajutându-ne” să pierdem.

Au jucat pentru România: Dumanska, Măzăreanu (portari), Neagu 4 goluri, A. Popa 1, Iovănescu 2, Ostase 3, L. Popa 1, Laslo 3, Dincă 1, Buceschi 3, Seraficeanu 1, Iuganu, Savu, Ţicu, Dindiligan.

Tricolorele mai joacă în grupă cu Polonia (5 decembrie) şi cu Norvegia (7 decembrie).