Fotbal: Griezmann, Messi şi Cristiano Ronaldo, finaliştii premiului pentru cel mai bun jucător al anului

0
173

Antoine Griezmann, Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo sunt cei trei fotbalişti ajunşi în finala pentru premiul acordat de FIFA celui mai bun jucător al anului, a notat vineri site-ul oficial al forului mondial de conducere al fotbalului.

Performanţele reuşite de atacatul în vârstă de 25 de ani, atât la naţionala Franţei, cât şi cu Atletico Madrid, echipa sa de club, l-au propulsat în finala pentru premiul de “Cel mai bun fotbalist al anului”. Griezmann a jucat ultimul act al Ligii Campionilor şi al Campionatului European, Leo Messi, deţinătorul actual al Balonului de Aur, a fost artizanul titlului obţinut de Barcelona, în timp ce Cristiano Ronaldo a câştigat trofeul Ligii Campionilor cu Real, cât şi Campionatul European.
Câştigătorul premiului acordat la prima ediţie a The Best FIFA Football Awards va fi anunţat pe 9 ianuarie 2017, în cadrul unei gale ce se va desfăşura la Zurich.
La antrenori, pentru trofeu se bat Zinedine Zidane (Real Madrid), Fernando Santos, selecţionerul care a condus Portugalia către titlul suprem la Euro 2016, şi Claudio Ranieri, protagonistul uneia dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului, câştigarea titlului în Premier League cu Leicester City.