Chiţu, cu şpiţu’, şi Hodorogea ne bătură în Dobrogea. La final, şi Hagi ne-a luat la îmbrânceli

0
166

Ca şi anul trecut, când a fost spulberată cu 4-0 de Viitorul la Ovidiu, Universitatea Craiova n-a avut nicio şansă nici acum în faţa puştilor lui Hagi, care au câştigat din nou lejer şi au ajuns lideri în Liga I, măcar până când joacă „fraţii” lor stelişti. Deşi nu l-au avut pe noul star, Florinel Coman, pe teren, dobrogenii s-au impus din start, dovedindu-se, paradoxal, mult mai maturi în joc decât oltenii. Chiţu a făcut 1-0 în debut, după ce a şutat cu şpiţul la colţul scurt, dar acţiunea-i fusese creată de prostiile legate ale lui Kelic şi Vătăjelu. Hodorogea a dublat avantajul înainte de pauză, la un corner deviat de pe scurt de Nimely, de lângă Rocha. Alb-albaştrii au avut o posesie sterilă, fără a crea pericol la poarta Viitorului. La pauză, Mulţescu a schimbat „suspendaţii” între ei, Mateiu lăsându-i loc lui Bancu, care s-a dovedit însă la fel de bezmetic.

Universitatea Craiova a avut prima ocazie abia în startul reprizei secunde, prin Băluţă, fostul jucător al Viitorului fiind blocat de Râmniceanu. Tot Băluţă a avut un exterior care a ratat de puţin poarta, dar prea puţin pentru un meci în care puştii lui Hagi au jucat agresiv şi au fost pragmatici, iar craiovenii s-au avântat naiv şi s-au plâns permanent că sunt faultaţi.

Ultimele minute au aparţinut tot gazdelor, care au avut câteva ocazii de a repeta scorul de anul trecut. Pe final, lângă Ivan, care parcă a apărut pe teren direct de la cheful cu Cârţu, am avut ocazia să-l vedem şi pe circarul Rambe, de parcă nu ne fusese de ajuns un purtător ilegal de ghete, Kelic. La final s-a declanşat o bătaie geerală, în urma căreia Rambe avea să fie eliminat, după singura sa faptă bună, când i-a luat apărarea lui Vătăjelu, care era agresat la centrul terenului chiar de Gică Hagi, a cărui echipă joacă agresiv cu toţi adversarii şi se predă doar în faţa Stelei. Hagi a continuat cu scandalul şi la vestiare, când i-a ameninţat pe rând pe craioveni.

Viitorul Constanţa – Universitatea Craiova 2-0

Au marcat: Chiţu 5, Hodorogea 36.

Stadion: Central (Ovidiu), spectatori: 1.000

Viitorul: Rîmniceanu 6 – Hodorogea 7, Țîru 6, Boli 7, Ganea 6 – Benzar 6, Carp 6 (56 Nedelcu) 6 – Chiţu 7, Marin 7, Cicăldău 6 (83 Purece) – Nimely 7 (77 Iancu). Antrenor: Gheorghe Hagi.

Universitatea: Calancea 5 – Briceag 6, Kelic 4, Acka  6 (46 Kay) 6, Vătăjelu 5 – Mateiu 4 (46 Bancu) 4, Zlatinski 6 – – Băluţă 7, Gustavo 5, Rocha 5 (77 Rambe) 4 – Ivan 5. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Arbitru: Radu Petrescu 5.

Eliminaţi: Râmniceanu – Rambe (după terminarea jocului).