Târgurile de animale din judeţul Dolj, verificate de inspectorii sanitar-veterinari

0
195

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj, a elaborat un program de măsuri şi de lucru ce include medicii veterinari din cadrul DSVSA Dolj, Circumscripţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Circumscripţiile Sanitare Veterinare Zonale ce vor verifica în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din târgurile de animale, pieţele agroalimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare şi comercializare a produselor alimentare de origine animală, precum şi din unităţile de alimentaţie publică.

Conducerea DSVSA Dolj face un apel către toţi locuitorii judeţului Dolj, sfătuindu-i să nu consume produse de origine animală din unităţi neautorizate sau fără să efectueze examenul trichineloscopic.

“Ca de obicei, ne confruntăm cu vechea noastră problemă: în judeţul Dolj nu am reuşit până acest moment să autorizăm nici un târg pentru vânzarea animalelor vii. Aceasta e principala noastră problemă. În perioada următoare avem planificate controale atât în trafic, cât şi în târgurile de animale pe care trebuie să le supraveghem cu atenţie. În ceea ce priveşte controlul sanitar veterinar în pieţe, urmărim trasabilitatea alimentelor, pentru ca tot ceea ce înseamnă produs de origine animale să provină de la animale sănătoase. Facem tot posibilul pentru a trece de această perioadă fără evenimente deosebite”, a afirmat Andrei Butaru, directorul DSVSA Dolj în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural.

Totodată, la nivelul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj, a Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, a Circumscripţiilor Sanitare Veterinare Zonale si la Cabinetele medicilor veterinari de libera practica împuterniciţi va fi asigurată permanenţa, va fi afişat programul de lucru, persoana responsabilă şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitar-veterinare.