Oamenii din Filiaşi uniţi de Ziua Naţională a României

0
197

Primăria şi Consiliul Local Filiaşi împreună cu Şcoala Generală cu clasele I-VIII au organizat, sâmbătă, o serie de manifestări şi programe artistice, pentru a cinsti cum se cuvine 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. La eveniment au luat parte şi deputatul USL Petre Petrescu şi viitorul senator Florea Voinea, care le-au transmis tuturor oamenilor din Colegiu 5 Filiaşi ca pe 9 decembrie să fie uniţi ca românii la 1918, pentru a se face DREPTATE PÂNĂ LA CAPĂT.

Petre Petrescu şi Florea Voinea au participat de 1 Decembrie la manifestările organizate în oraşul Filiaşi, alături de primarul Nicolae Stăncioi şi directorul adjunct al Şcolii Generale cu clasele I-VIII, Dănuţ Dinu, singurul care a ţinut un discurs, pentru că nu s-a dorit ca evenimentul să fie politizat. „Suntem la sărbătoarea tuturor românilor şi mă bucur foarte mult că ne-am adunat în număr atât de mare. Este de datoria noastră să îi omagiem, de fiecare dată când avem ocazia, pe eroii neamului românesc, căzuţi în Primul Război Mondial pentru realizarea visului de unire. Oamenii politici din 1918 au lăsat deoparte orice interes propriu, orice orgoliu, şi-au dat mâna şi au creat România Mare. Prezenţa în număr mare a dumneavoastră aici, indiferent de culoare politică, îmi dă încrederea că şi noi suntem pe drumul cel bun şi vom trece peste această perioadă grea. Vă spun La mulţi ani şi Dumnezeu să ne binecuvânteze”, a spus directorul adjunct Dănuţ Dinu, profesor de Istorie.

„Noul an să ne găsească mai liniştiţi şi mai uniţi ca niciodată”

«Am organizat o serie de manifestări şi evenimente şi am depus coroane de flori la monumentele eroilor, pentru a cinsti cum se cuvine 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Alături de noi au fost viitorii parlamentari, deputatul Petre Petrescu şi viitorul senator Florea Voinea. Nici unul dintre noi nu am dorit să ţinem vreun discurs, pentru că nu am vrut să se creadă că politizăm un moment solemn. Trebuie să spunem că în ultimii ani am trecut prin momente dificile, grele, iar românii au fost împărţiţi între „ai lor” şi „ai noştri” şi asta nu este deloc în regulă. Trebuie să ne dăm mâinile şi noul an să ne găsească mai liniştiţi şi mai uniţi ca niciodată. Le spun şi eu prin intermediul ziarului dumneavoastră locuitorilor din oraşul Filiaşi să fie sănătoşi, încrezători că vor veni vremuri mai bune şi La mulţi ani!», a declarat primarul oraşului Filiaşi, Nicolae Stăncioi, după încheierea manifestărilor.

”Împreună, uniţi ca înaintaşii noştri, vom reuşi să trecem peste toate momentele grele”

”Ne-am dorit foarte mult, şi eu, şi domnul Florea Voinea, să fim alături de oamenii din oraşul Filiaşi în această zi specială, Ziua Naţională a României. Vreau să le doresc tuturor oamenilor din Colegiul 5 Filiaşi să fie sănătoşi, puternici şi să le spun că împreună, uniţi ca înaintaşii noştri, vom reuşi să trecem peste toate momentele grele şi să construim un viitor sigur şi frumos pentru noi şi urmaşii noştri. La mulţi ani, România! La mulţi ani români!”, a declarat deputatul Petre Petrescu.

”În România se poate guverna cu responsabilitate pentru toţi românii”

”Vă spun sincer că am fost plăcut impresionat de numărul mare de oameni care au participat la acest eveniment. Asta arată că românii îşi respectă eroii şi valorile adevărate, deşi de câţiva ani cei care au venit la guvernare au încercat să îi dezbine. Principala sarcină a noului Parlament al României şi a viitorului Guvern va fi să îi reprezinte pe toţi românii şi să îi trateze pe toţi la fel, cu respect şi să implementeze politici care să le aducă bunăstare tuturor, nu doar unor grupuri de interese. Eu sunt convins că după 9 decembrie vom demonstra că în România se poate guverna cu responsabilitate pentru toţi românii. La mulţi ani, România!”, a declarat şi Florea Voinea.