Carpen are nevoie de USL, de Petre Petrescu şi de Florea Voinea

0
201

Deputatul Petre Petrescu a vizitat joi, 29 noiembrie, comuna Carpen, una dintre localităţile doljene cele mai defavorizate de guvernările PDL. În târgul de săptămână din satul Cleanov, Petre Petrescu a stat de vorbă cu oamenii şi le-a ascultat dorinţele, legate în principal de modernizarea drumurilor şi de alimentarea cu apă curentă. La întâlnire a participat şi primarul comunei Carpen, Ştefan Vasilca. Acesta le-a reamintit celor prezenţi că singura şansă pentru români este ca pe 9 decembrie să iasă la vot şi să voteze candidaţii USL: Petre Petrescu deputat şi Florea Voinea senator. 

„Arătăm că se poate face campanie electorală şi altfel decât mituind alegătorii”

În târgul din satul Cleanov a fost instalat, pentru a treia săptămână consecutiv, punctul mobil de testare gratuită a glicemiei şi tensiunii arteriale. Iniţiativa candidaţilor USL Petre Petrescu şi Florea Voinea a fost şi de această dată bine recepţionată de oameni. „Am venit a treia oară aici, am fost în fiecare săptămână. La Craiova n-am mai fost de ani de zile, sunt prea bătrân ca să mă duc până acolo să-mi iau tensiunea. Şi nici bani nu sunt, nu prea ştim nici unde să ne mai ducem. E mult mai simplu să faci analizele în comună, le mulţumim celor care au avut ideea”, ne-a spus Tudor Rujan, de 70 de ani, pensionar. Pentru cei suferind de diabet, „cortul” de testare a glicemiei a fost cu atât mai bine primit. „Mă duc la Craiova din trei în trei luni, fiindcă am diabet. Acum am putut să-mi verific glicemia aici, la doi paşi de casă. E foarte simplu să faci analizele aici, în comună, şi să nu mai baţi zeci de kilometri”, ne-a mărturisit Gheorghiţa Enea, de 72 de ani.

„Diabetul este o afecţiune foarte comună în rândul cetăţenilor vârstnici, însă, din păcate, mulţi nu o tratează şi mulţi nici măcar nu ştiu că suferă. Am vrut să-i ajutăm pe oameni să-şi îngrijească mai bine sănătatea, să fie conştienţi de implicaţiile diabetului şi de posibilităţile de tratament. Şi, desigur, am vrut să arătăm că se poate face campanie electorală şi altfel decât mituind alegătorii”, ne-a declarat deputatul Petre Petrescu.

 „O să votăm USL”

Nemulţumirile cetăţenilor din Carpen sunt, ca în întreg nordul judeţului Dolj, legate de nivelul de trai şi de infrastructură. Şi, ca peste tot în România, singura lor speranţă este legată de Uniunea Social-Liberală. Gheorghe Olariu, 68 de ani, cioban din Cleanov, şi-ar dori un azil de bătrâni în comună: „Multe probleme au oamenii de aici. Ar trebui făcut un azil pentru oamenii bătrâni, un centru social. După o viaţă de muncă, să avem şi noi unde ne petrece bătrâneţea, atunci când nu vom mai fi buni de nimic. Până atunci, ce să vă zic? Târgul ar trebui împrejmuit şi amenajat, să ne fie şi nouă drag când venim aici”, ne-a declarat săteanul. „O să votăm USL. Ne dorim ce îşi doreşte toată lumea: pensii mai mari, locuri de muncă pentru cei tineri. Sperăm să fie bine după alegeri!”, ne-a mărturisit Ion Beţiu, de 53 de ani.

 

Ştefan Vasilca, primarul comunei Carpen:

„Le spun oamenilor să aibă încredere, să voteze Petre Petrescu deputat şi Florea Voinea senator!”

Reporter: Sunteţi la al doilea mandat de primar. Cu ce vă puteţi lăuda pentru primii patru ani petrecuţi la Primărie?

Primar Ştefan Vasilca: Am făcut multe proiecte, însă nu am dus la capăt decât câteva, pentru că, la fel ca majoritatea primarilor din PSD, am fost sabotat de guvernele PD-L. De exemplu, am făcut un proiect de alimentare cu apă şi canalizare, care a fost depus la Fondul de Mediu. Să vă spun că proiectul a fost respins din cauza unei doamne care era directoare la Garda de Mediu şi care acum vine şi candidează pe acest colegiu şi se aşteaptă ca lumea să o voteze! Proiectul a fost respins, pentru că primăria avea datorii la stat. Dar ştiţi ce datorii la stat aveam? Noi eram în proces cu Garda de Mediu, iar acea doamnă directoare ne dăduse amenzi de miliarde, doar ca să ne saboteze. Sper ca în viitor, cu sprijinul domnului deputat Petre Petrescu şi al domnului senator Florea Voinea, să se intervină la primul-ministru Victor Ponta şi acest proiect să fie finanţat din Fondul de Mediu.

Tot în primul mandat, 2008-2012, cu ajutorul domnului deputat Petre Petrescu, am făcut un proiect pentru satele Carpen, Cleanov şi Gebleşti, pentru modernizarea prin asfaltare a peste 14 kilometri de drum comunal. Acest proiect include şi trei poduri, precum şi un centru social, este făcut pe Măsura 3.2.2. şi are o valoare totală de 2,5 milioane de euro. Mai avem un proiect important pe Măsura 1.2.5., în valoare de un milion de euro, constând în modernizarea drumului de exploatare ce face legătura între Cleanov şi Bucovicior, în lungime peste 9 kilometri, un drum extrem de important, pentru că face legătura între trei comune.

Am făcut şi un proiect pentru construirea unui centru social de sănătate şi a unei policlinici la Cleanov. Să adaug că la ora actuală ne-am apucat şi de construirea unui sediu de primărie, până la sfârşitul anului terminăm fundaţia. Sper să finalizăm cât mai repede construcţia, pentru că primăria actuală este într-o cârciumă, un loc insalubru. Şcolile sunt cât de cât reabilitate. Am pus panouri solare pe şase obiective, tot cu ajutorul domnului deputat Petrescu, aşteptăm să le primim bani pentru a putea finaliza această investiţie.

–         Ce proiecte şi ce priorităţi aveţi pentru mandatul 2012-2016?

–         Proiectele noastre depind de cine câştigă alegerile. În perioada 2008-2012, am început, pe Ordonanţa 7, construirea unei baze sportive multifuncţionale de tip 2. Noi ne-am făcut partea noastră de investiţie, am scos-o la cota zero, am cheltuit peste un miliard de lei vechi. Dar Guvernul, fiind unul PD-L, nu a vrut să ne finanţeze restul investiţiei, aşa cum trebuia.

Sperăm că după alegeri, după ce USL va câştiga majoritatea, vom primi şi cele 4 miliarde de lei vechi care ne trebuie pentru finalizarea acestei baze sportive. O altă prioritate este decolmatarea pâraielor Deznăţui şi Purcăreţu, pentru care avem deja promisiuni de la domnul deputat Petre Petrescu şi de la domnul Senator Florea Voinea.

După cum ştiţi, la inundaţiile de acum 7 ani, satele Cleanov şi Gebleşti au fost grav afectate. În satul Cleanov, Deznăţuiul trebuie decolmatat pe 2,2 kilometri, iar în Gebleşti pârâul Purcăreţu trebuie decolmatat pe o lungime de 1 kilometru. Şi din această cauză, pentru a putea obţine bani, aş vrea să câştigăm încrederea parlamentarilor de pe acest colegiu şi să obţinem un scor mare la alegeri, un scor de peste 85 la sută.

Oamenii trebuie să înţeleagă că, dacă nu merg la vot şi nu votează USL, şansele noastre de a dezvolta această comună sunt foarte mici. De aceea, le spun oamenilor să aibă încredere, să voteze Petre Petrescu deputat, să voteze Florea Voinea senator!