Şpagă pentru certificate medico-legale “măsluite”

0
77

Un asistent medical de la Institutul de Medicină Legală (IML) Craiova a fost reţinut, ieri după-amiază, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 500 de euro pentru a interveni la medici din cadrul aceleiaşi instituţii, pentru eliberarea unui certificat medico-legal “aranjat”. Mai exact, asistentul se angajase că va obţine un număr suplimentar de zile de îngrijiri medicale, astfel încât cel care îl solicitase să poată spune că vătămările suferite au fost mai grave decât în realitate.

Acţiunea a fost organizată de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj împreună cu procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi cu sprijinul SRI Dolj, după ce oamenii legii au primit o plângere legată de faptul că asistentul de la IML, Cristian Preda, împreună cu Jana Păun, care le făcea legătura celor interesaţi cu asistentul, se ocupau, contracost, de “aranjat” certificate medico-legale atât în ceea ce priveşte suplimentarea zilelor de îngrijiri medicale la cerere, cât şi la recalcularea alcoolemiei, unde şoferii au tot interesul să obţină o valoare mai mică decât cea prevăzută de legislaţia în vigoare pentru întocmirea unui dosar penal.

După flagrant, atât Cristian Preda, cât şi Jana Păun au fost duşi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj unde, în urma audierii, procurorul le-a emis ambilor ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Aceştia au fost introduşi în arest şi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.