Albanez prins în timp ce dădea şpagă să intre ilegal în România

0
66

DGAUn cetăţean albanez căruia i s-a refuzat intrarea pe teritoriul României, la PTF Bechet, a vrut să dea 150 de euro şpagă pentru ca poliţiştii de frontieră să-i permit accesul. Numai că a fost prins în flagrant, în noaptea de marţi spre miercuri, de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie şi procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, care fuseseră anunţaţi de poliţiştii de frontieră, astfel că, acum albanezul este în arestul IPJ Dolj şi urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru dare de mită.

Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au prins în flagrant, în noaptea de marţi spre miercuri, un cetăţean albanez, B.F., în timp ce încerca să ofere suma de 150 euro unui poliţist de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontieră (PTF) Bechet, după ce, în prealabil, încercase să ofere 50 de euro unui coleg al acestuia, în vederea permiterii intrării pe teritoriul României fără documentaţia necesară justificării scopului şi condiţiilor şederii.

Mai exact, în cursul zilei de marţi, B.F. s-a prezentat în P.T.F. Bechet, declarând că doreşte să intre în ţară, în scop turistic. La controlul de frontieră, s-a constatat faptul că pe numele acestuia figura o interdicţie de intrare sau şedere în spaţiul Schengen, iar B.F. nu a putut prezenta nici documentaţia necesară pentru a intra pe teritoriul României. Astfel, pentru a i se permite intrarea, cetăţeanul a oferit, iniţial, unui agent, apoi unui ofiţer de poliţie de frontieră diferite sume de bani.mita

Poliţiştii au refuzat categoric oferta şi au sesizat S.J.A. Dolj. Poliţiştii anticorupţie şi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au ajuns la PTF Bechet, au pus la punct detaliile prinderii în flagrant, B.F. fiind surprins, în cursul nopţii, în timp ce încerca să-i mituiască pe poliţişti cu suma de 150 euro. Cel în cauză a fost adus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de dare de mită, iar în urma probelor administrate, procurorul de caz a dispus faţă de inculpatul B.F. reţinerea pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, după cum se arată în comunicatul Direcţiei Generale Anticorupţie.