Un vot hotărât din partea liderilor politici doljeni

0
171

Reprezentanții administrației publice locale, parlamentarii și liderii de partid din Dolj s-au prezentat la secțiile de votare în prima parte a zilei. Nici unul dintre ei nu a venit însoțit de activul de partid și fiecare a așteptat, la fel ca oricare alt cetățean, să primească ștampila și buletinul de vot. Oamenii politici nu au zăbovit deloc în cabină, semn că au fost extrem de hotărâți asupra persoanei pe care și-o doresc pentru funcția de președinte al țării. În declarațiile de după vot, aceștia l-au descris pe viitorul șef al statului: „un președinte mai tânăr”, „un președinte care să-i respecte pe tineri”, „un președinte care să-i unească pe români”, „un președinte care să-i aducă pe români la aceeași masă”, „un președinte care va face lucrurile așa cum trebuie”, „un om normal care să fie președinte”.

 

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu: „Avem nevoie de un președinte mai tânăr”

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a votat la Liceul CFR, fiind însoțită de fiul și nepoțica sa. La scurt timp, la aceeași secție, a votat și actorul Marcel Iureș. La ieșirea din secția de votare, Olguța Vasilescu a declarat că România are nevoie, după 10 ani, de un președinte mai tânăr și i-a îndemnat pe craioveni să meargă să-și exercite dreptul la vot. „Cred că avem nevoie de un altfel de președinte după zece ani, un președinte echilibrat, în primul rând, un președinte mai tânăr, un președinte aplecat către nevoile sociale ale oamenilor. Eu sper din toată inima ca votul pe care l-am dat astăzi să fie, ca de fiecare dată, cu noroc, mai ales că am avut, tot ca de fiecare dată, nepoțica lângă mine. A pus mâna ei norocoasă pe buletinul de vot. Îi îndemn pe craioveni să iasă la vot și astăzi, și în turul al doilea pentru că au de unde alege, sunt totuși 14 candidați. Dar eu sunt convinsă că ei vor ști mai bine decât oricine cine a fost persoana care candidează și care i-a sprijinit foarte mult. Mă aştept ca noul preşedinte să fie o persoană care să știe să aprecieze, la justa valoare, cetățenii României și nu doar să îi folosească pe post de masă de manevră electorală. După campania electorală (n.r. – cea din 2009), am văzut și ce înseamnă tăierea pensiilor, tăierea salariilor. Sper ca românii să nu mai treacă prin asta”, a spus primarul Craiovei.

 

Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj: „Am votat pentru o ţară în care tinerii să fie respectaţi”

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a votat la secția nr. 4, de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu” din Craiova. Acesta şi-a exprimat speranţa că noul preşedinte va fi un adevărat arbitru între instituţiile statului, un factor de echilibru în societate. „Am votat astăzi pentru un nou început, pentru o nouă Românie. Am ales pentru o ţară care să nu mai fie oaia neagră Uniunii Europene, ca românii să fie mândri şi apreciaţi şi la Washington, şi la Bruxelles, şi la Roma, şi la Londra. Am votat pentru o ţară în care tinerii să fie respectaţi, să poată să lucreze în ţara lor, pentru un preşedinte care să înţeleagă tinerii, care să fie arbitru în ţara lui şi în societate. Să fie un om care să unească şi să nu dezbine. Am votat pentru o dezvoltare a județului și a regiunii, alegând candidatul care știe foarte bine realitățile Olteniei, dar și pe cele ale țării întregi și care propune o echipă puternică pentru România. Sunt încredințat că acela care va fi ales va fi un președinte altfel decât cel de până acum”. Și președintele Ion Prioteasa i-a îndemnat pe doljeni să meargă la vot. „Mesajul meu pentru doljeni este să vină la vot și să aleagă cu încrederea că viața lor se va schimba în bine, pentru că am convingerea că, în următorii ani, județul nostru și toată regiunea vor avea de câștigat cu un președinte care cunoaște foarte bine necesitățile Olteniei”.

 

Președintele PSD Dolj, Claudiu Manda: „Am votat pentru o Românie unită!”

Președintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a votat la secția deschisă în incinta Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu”. Acesta a declarat că a votat pentru o Românie unită. „Am votat pentru o Românie unită, o Românie care privește spre viitor și care va încerca, în perioada următoare, să cicatrizeze rănile făcute în ultimii zece ani de niște oameni iresponsabili, care s-au gândit doar la ei. Am votat pentru un președinte care sunt convins că îi va uni pe români și nu îi va dezbina, pentru un președinte care va lupta ca România să aibă o imagine bună în afara hotarelor, pentru un președinte al tuturor românilor”.

 

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea: „Să dea Dumnezeu să avem cinci ani de liniște!”

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a votat, ieri de dimineață, la Secția nr. 166, din Craiova, fiind însoțit de soția sa. „Eu am votat astăzi pentru sfârșitul unui ciclu de zece ani de dezbinări, ură și scandaluri, pentru un președinte care să ne unească, pentru un președinte care să fie mediator, care să fie capabil ca pe noi toți, indiferent de clasele societății românești, să ne aducă la aceeași masă, să ne împingă pe toți înainte, ca popor, ca țară, fără să fie certat cu cetățenii sau instituțiile statului. Am votat pentru un președinte care să mă reprezinte cu cinste și onoare la Bruxelles, la Washington și în orice capitală a Europei sau a unui stat euroatlantic, care să îmi asigure un spațiu de securitate, de prosperitate pentru mine, pentru prietenii mei, pentru familiile lor și pentru cetățenii României. Îi îndemn pe toți românii să iasă astăzi la vot. Să voteze pentru bunăstarea și viitorul lor și a familiilor lor, pentru o țară cu adevărat europeană. Să dea Dumnezeu să avem cinci ani de liniște”, a declarat Valeriu Zgonea.

Europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu: „Am votat cu speranța că vom avea lucruri bine făcute”

Europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu a votat la Liceul Henri Coandă din Craiova, venind singur la vot. „Am votat cu speranţa că şi în România se vor face lucrurile aşa cum trebuie, că vom avea lucruri bine făcute”. Marian Jean Marinescu, care a ieșit la scurt timp și într-o conferință de presă, s-a declarat profund nemulţumit de modul în care se derulează procesul electoral la nivelul judeţului Dolj, evidențiind numărul mare de cereri pentru urna mobilă şi persoanele care au votat pe liste suplimentare. „Sunt tot felul de situaţii de Evul Mediu. Unii, de la unele partide, nu au învăţat că suntem într-o Românie a anului 2014, că suntem altfel croiţi, că dispunem de atâtea informaţii. Ei fac aceleaşi lucruri de când se ştiu: stau în faţa secţiilor de votare şi îndeamnă la vot. Apoi transportul oamenilor: este un du-te vino în tot judeţul. Vom avea un număr foarte mare de votanţi pe listele suplimentare, persoane aduse la vot din diverse colţuri. Folosesc metode atât de vechi încât concluzionăm că au rămas în Evul Mediu”, a menționat Marian Jean Marinescu.

 

Deputatul PNL Ionuț Stroe: „Îmi doresc ca un om normal să conducă această țară”

Deputatul PNL Ionuț Stroe a votat la Secția nr. 168 din Lăpuș. Acesta a declarat că a votat ca România să fie condusă de „un om normal”. „Ca de fiecare dată, am votat cu maximă încredere, alături de prieteni și alături de familie. Am votat pentru un foarte bun prieten al tuturor românilor, pentru un om normal pe care mi-l doresc să conducă această țară, pentru viitorul copiilor mei și al tuturor celor care cred în România”, a spus deputatul liberal Ionuț Stroe.

LAURA MOȚÎRLICHE şi RADU ILICEANU