Ateliere de muzică şi de creaţie populară pentru copiii din Centrul social „Best Life”

0
552

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj continuă parteneriatul cu Centrul social multifuncţional „Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei şi îi aşteaptă pe copii la atelierele de muzică şi la cele de creaţie populară. Atelierele „Ca la ţară” şi „Să ne împrietenim cu muzica” se vor desfăşura în perioada 6 octombrie – 8 decembrie, în fiecare zi de vineri, în intervalul orar 14.00-16.00, la Galeriile „Cromatic” ale CJCPCT Dolj.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul atelierului „Ca la ţară” copiii vor descoperi frumuseţea gospodăriei tradiţionale prin materiale foto-video din arhiva instituţiei şi vor încerca să îi dea formă cu ajutorul materialelor oferite cu generozitate de natură. Atelierul „Să ne împrietenim cu muzica” îi familiarizează pe participanţi cu pianul, le face cunoştinţă cu notele muzicale, îi iniţiază în teoria muzicii şi solfegiu. De asemenea, în cadrul acestui atelier ei vor studia şi muzică tradiţională.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj a început parteneriatul cu Centrul Social „Best Life” în anul 2015, când, împreună cu voluntari ai Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Craiova, a demarat proiectul „Micul artist popular pe urmele bunicilor”, care a mediat întâlnirea copiilor cu îndeletnicirile satului tradiţional.