Festival-concurs de interpretare muzicală pentru copii şi tineri

0
362

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” anunţă începerea înscrierilor pentru Festivalul-concurs naţional de interpretare muzicală „Vreau să cânt!”, ediţia a XIII-a. Evenimentul îşi propune încurajarea tinerelor talente în domeniul interpretării vocale, oferind copiilor şi tinerilor posibilitatea exprimării artistice, şi se va desfăşura în zilele de 21 şi 22 octombrie, în Aula „Buia” a Facultăţii de Agronomie din Craiova. Se vor acorda premii în bani şi diplome pentru fiecare categorie muzicală şi de vârstă.

Festivalul-concurs naţional de interpretare muzicală „Vreau să cânt!” este structurat pe două secţiuni – muzică uşoară şi muzică populară –, fiecare având patru categorii de vârstă: 6-9 ani, 10-13 ani, 14-17 ani şi peste 18 ani.

La categoria muzică uşoară vor fi prezentate în concurs două piese, la alegere: una în tempo rapid, cealaltă în tempo lent, din repertoriul românesc şi internaţional, live, cu negativ orchestral, pe suport digital. La categoria muzică populară, fiecare concurent va prezenta tot două piese, la alegere: una lentă, fără acompaniament (două sau baladă) şi o piesă mişcată, cu acompaniament (horă sau sârbă). Juriul va ţine cont de calităţi vocale, intonaţie, ritm, de ţinuta şi mişcarea scenică, precum şi de interpretare-muzicalitate.

Fişa de înscriere împreună cu o copie a actului de identitate a participantului şi negativele pieselor vor fi expediate pe adresa de e-mail tradem@tradem.ro sau trimise prin poştă la adresa: Craiova, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” nr. 31, până la data de 9 octombrie a.c. (data poştei) oeri vor fi depuse personal la aceeaşi adresă, cu menţiunea pe plic «Pentru Festivalul-concurs „Vreau să cânt!”», până la data de 13 octombrie a.c., ora 16.00. Taxa de participare este de 30 lei / concurent şi va putea fi achitată organizatorilor în ziua desfăşurării concursului.

Juriul concursului este format din Renata Vari – soprană, Opera Română Craiova; Elmira Sebat – conferenţiar universitar dr. la Departamentul de Arte al Facultăţii de Litere a Universităţii din Craiova; Angela Rusu-Cheiţă – profesor la Școala Terraveda, interpret de muzică populară. Tuturor concurenţilor li se vor acorda diplome de participare, iar celor clasaţi pe primele trei locuri – premii în bani şi trofee: Premiul I – 400 lei: Premiul al II-lea – 300 lei; Premiul al III-lea – 200 lei.  De asemenea, se mai pot acorda menţiuni şi premii speciale.