Deputatul Ionuţ Stroe: „Piaţa forţei de muncă din Craiova va avea de câştigat de pe urma ultimelor măsuri adoptate de Guvern”

0
67

pnl stroeDincolo de  lipsa pieţei de desfacere, a accesului la finanţare, de birocraţie si de inexistenţa  infrastructurii adecvate, angajatorii din Craiova se plâng şi de lipsa forţei de muncă bine pregătite şi chiar de lipsa dorinţei de a munci a categoriilor asistate-social. Ionuţ Stroe, preşedintele PNL Craiova susţine că o trăsătură importantă a pieţei forţei de muncă din judeţul Dolj este aceea că marea majoritate a locurilor de muncă vacante disponibile comunicate de agenţii economici este concentrată în municipiul Craiova, atât ca număr cât şi ca diversitate a meseriilor, pentru restul judeţului oferta de locuri de muncă vacante fiind scăzută, respectiv mai puţine locuri de muncă şi într-o gamă redusă de profesii şi meserii. „Prin urmare, de la 1 decembrie, cei care sunt şomeri sau tineri absolvenţi şi vor alege să vină la Craiova sau în alte localităţi pe o distanţă mai mare de 50 km pentru a se angaja vor beneficia de o primă de instalare în valoare de 12.500 RON. Dacă aleg să se mute cu toată familia, atunci subvenţia se va suplimenta cu încă 3.500 RON, banii vor fi plătiţi în două tranşe, 50% la angajare şi 50% la încheierea primului an de muncă în aceste condiţii”, susţine parlamentarul doljean.

Naveta şomerilor va putea fi decontată

Ionuţ Stroe a mai spus  că noile măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă au fost adoptate de Guvern săptămâna aceasta şi vin atât în sprijinul celor fără un loc de muncă cât şi în sprijinul angajatorilor. „Este inclusă în rândul beneficiarilor de măsuri active de ocupare categoria tinerilor care nu au loc de muncă şi nici nu urmează vreo formă de învăţământ sau de formare profesională. Mă bucur în mod special că anumite categorii, cum ar fi cea a şomerilor de lungă durată sau a zilierilor, vor beneficia pentru prima oară de o primă de inserţie. Şomerii înregistraţi care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puţin trei luni vor primi o primă de activare în valoare de 500 lei neimpozabilă. Această măsură va determina zilierii, angajaţii temporari să accepte contractul de muncă legal în detrimentul muncii la negru practicate până acum”. Totodată, naveta şomerilor va putea fi decontată şi foarte important, se majorează şi cuantumul subvenţiilor acordate angajatorilor.