Caloriferele craiovenilor s-au încălzit mai devreme

1
83

De ieri, toate blocurile din Craiova au primit căldură. Reprezentanții SC Termo îi asigură pe locatari că agentul termic va fi furnizat doar în funcție de temperatura de afară, gradele din apartament fiind reglate astfel încât frigul să nu se resimtă în apartamente și nici ca facturile să fie prea mari.

Deși ieri erau programate să fie făcute doar probele la cald, reprezentanții SC Termo Craiova au decis să înceapă furnizarea agentului termic pentru toate blocurile din oraș, motivând că vremea este prea rece pentru a mai fi amânată distribuția. „Deoarece au fost îndeplinite condițiile legale de furnizare a agentului termic, adică trei zile consecutiv temperaturile medii exterioare au fost sub 10 grade Celsius, începând de astăzi (n.r. – ieri ) furnizăm căldură în tot sistemul nostru centralizat”, a declarat, ieri, administratorul SC Termo, Nicolae Degeratu, precizând că este vorba de toate imobilele din Craiova care sunt încălzite cu agent termic.

Caloriferele se încălzesc progresiv

Fiind pornită cu câteva săptămâni mai devreme – în alți ani furnizarea făcându-se din luna noiembrie –, încălzirea termică se face respectându-se câteva condiții noi. Reprezentanții Termo au precizat că agentul termic nu va fi încălzit la maximum, temperatura gigacaloriei fiind mai crescută sau mai scăzută în funcție de gradele care vor fi afară. „Noi începem furnizarea fără probele la cald, ceea ce e riscant, deoarece sistemul nostru de distribuție e foarte vechi. Odată ce l-am pornit, nu vom putea să îl mai întrerupem. Dacă va fi cald afară, atunci vom reduce doar temperatura, dar nu vom mai opri agentul termic”.

Punctele termice nu mai pot fi oprite

Pe de altă parte, reprezentanții Termo le recomandă administratorilor să respecte dorințele locatarilor în ceea ce privește distribuția agentului termic. În cazul în care aceștia doresc să facă economii, furnizarea poate fi amânată prin oprirea distribuției agentului termic de la subsolul blocurilor. „Să fie foarte clar, noi nu vom mai opri punctele termice. Dacă locatarii vor să facă, totuși, economii, administratorii sunt obligați să țină cont de dorința lor și să le oprească furnizarea de la subsol, acolo unde există contorul comun pentru energia termică”, a mai spus administratorul Termo Craiova.

Administratorii invocă robineții

Ieri, în prima zi de furnizare, administratorii au venit deja cu reclamații la Termo, cerând ca agentul termic să fie mai bine oprit la nivelul întregii asociații de proprietari. „Le-am explicat că nu pot să fac acest lucru pentru că aș da peste cap întreg sistemul. Au posibilitatea să oprească agentul termic de la subsolul blocurilor și așa va rămâne stabilit”, a precizat Degeratu. Administratorii se plâng că nu pot să acționeze robinetele de la subsolurile blocurilor din teama de a nu le distruge, fiind și acestea la fel de vechi ca sistemul. „E doar o scuză, în realitate nu e deloc așa. Și chiar dacă se rup, ceea ce nu cred, putem să le înlocuim fără probleme, de asta suntem aici”, a mai spus administratorul Termo. Caloriferele craiovenilor vor fi încălzite de acum și până la sfârșitul lunii martie, când se va încheia oficial perioada de iarnă.

1 COMENTARIU

  1. vrei nu vrei ,ioane bea aghiazma!
    domnule degeratu,nume predestinat pt.aceasta societate,
    ai pornit motoarele pe banii nostrii ,oare asa crezi ca se vor acoperii pierderile ?
    asa a procedat si predecesorul si tot in gaura a ramas!
    sa v-amintim ca suntem in anul 2014 ? poate schimbati ceva la instalatiile ce le exploatati de atatia zeci de ani……

Comments are closed.