73 de ani de la înfiinţarea Universităţii Craiova, celebraţi cu un meci de gală

0
457

Primul meci din istoria Universităţii Craiova, CFR Filiaşi – UNSR Craiova, disputat la Filiaşi, pe 5 septembrie 1948, scor 6-3, va fi reeditat duminică, 5 septembrie 2021, la 73 de ani de la înfiinţarea Ştiinţei. Pe stadionul “Orăşenesc” din Filiaşi, inaugurat acum doi ani, glorii ale Universităţii Craiova vor reveni pe teren într-un meci de două reprize contra reprezentanţilor gazdelor.

Ziarul „Înainte” din Craiova, nota despre partida de la Filiaşi, de acum 73 de ani: „Pe terenul sportiv din Filiaşi, a avut loc duminică, 5 septembrie a.c. un match de foot-ball între studenţii craioveni şi echipa C.F.R din localitate. De la început matchul s’a desfăşurat sub dominaţia feroviară care s’au bucurat de o mai bună condiţie fizică şi pregătire technică. Goalurile au fost marcate de Rade (3), Merfu (1) şi Mihăilă (2 în propria-i poartă) pentru CFR Filiaşi; iar pentru studenţi au marcat Bădescu 2 şi Rădulescu. S’au remarcat în joc: Rada, Ruicu, Udrescu, Răcăşanu şi Tobă dela CFR Filiaşi, iar dela UNSR: Dumitrescu, Rădulescu, Carliş şi Ozon”.

Prima echipă aliniată în istoria sa de Universitatea Craiova a fost: Dumitrescu – Rădulescu, Mihăilă, Carliş, Ozon, Serbii, Ilie, Mora, Bădescu, Tudor şi Serghi, antrenor fiind Nicolae Polojinski.

De-a lungul timpului, echipa care avea să devină simbol a Olteniei a purtat denumirile: UNSR Craiova, CSU Craiova, Ştiinţa Craiova, CSO Craiova şi Universitatea Craiova.

De asemenea, fanii Ştiinţei vor avea ocazia să viziteze cantonamentul din Lunca Jiului, tot duminică, în ziua aniversară a clubului, între orele 9-15. În aceeaşi zi, fanii olteni aflaţi la munte se vor putea întâlni cu jucătorii Universităţii Craiova, la Poiana Braşov, de la ora 18, la hotelul Ana Hotels Sport, acolo unde echipa este într-un stagiu de pregătire.

Comunicatul Universităţii Craiova:

„Duminică, 5 septembrie 2021, sărbătorim aniversarea clubului cu 3 evenimente speciale în 3 locații diferite. Pentru că dragostea față de Știința depășește granițele Olteniei și pentru că ne dorim să fiți întotdeauna alături de noi, vă invităm să sărbătorim împreună ziua în care a luat naștere un mit nemuritor: Universitatea Craiova.

  1. ZIUA PORȚILOR DESCHISE LA CANTONAMENTUL ȘTIINȚEI DIN CRAIOVA

Duminică, în intervalul orar 09:00 – 15:00, vă așteptăm, cu mic, cu mare, la cantonamentul nostru din Lunca Jiului pentru un tur special în casa în care se pregătesc, zi de zi, „leii” Universității. În intervalul orar 11:00 – 12:00 vor fi alături de tine și glorii ale clubului nostru, un moment excelent pentru a depăna amintiri, pentru a face fotografii și a obține autografe.

  1. SOCIALIZARE ÎN CANTONAMENTUL ȘTIINȚEI DIN POIANA BRAȘOV

Duminică, de la ora 18:00 fotbaliștii Universității Craiova te așteaptă la Ana Hotels Sport din Poiana Brașov, într-o zonă special amenajată pentru socializare. Ai șansa să vorbești direct cu idolii tăi și să le “furi” și-un selfie.

  1. MECI ANIVERSAR #Stiinta73 LA FILIAȘI

Main-event-ul zilei de duminică va avea loc la stadionul din Filiași, ora 17:30 și îl constituie reeditarea primului meci oficial dintre CSO Filiași și Universitatea Craiova. În deschiderea acestei partide de old-boys va avea loc un duel de juniori U14. Imediat după aceea vom avea parte o nouă lovitură de start istorică după fix 73 de ani.

Pe toată durata celor 3 evenimente este obligatorie purtarea măștii de protecție. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Ne vedem duminică, fie că o facem la Craiova, Filiași sau Poiana Brașov, într-o zi de duminică atât de specială pentru întreaga suflare alb-albastră și hai să ne bucurăm împreună de ceea ce iubim: ȘTIINȚA!”