Fără permis şi băut la volan a încercat să fugă de poliţişti

0
111

Un șofer doljean a încercat să fugă de polițiștii care i-au făcut semn să oprească, duminică seara. A fost blocat în trafic, la scurt timp, polițiștii stabilind că nu avea permis de conducere și consumase alcool, astfel că acum este cercetat penal.

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, duminică seara, în jurul orei 22.00 lucrători din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Nr. 3 Bucovăţ, împreună cu jandarmi din cadrul GJMb Craiova, în timp aflați în timpul serviciul de patrulare, în comuna Terpeziţa, au făcut semnal regulamentar de oprire unui autoturism Dacia 1310. Conducătorul autoturismului a refuzat să oprească și a călcat mai tare pedala de accelerație, încercând să scape de polițiști. Oamenii legii au pornit în urmărirea acestuia, reuşind în scurt timp să blocheze autovehiculul în trafic, stabilind că la volan se afla Ion Duină, din satul Căciulatu, comuna Terpeziţa. În urma verificărilor a rezultat faptul că doljeanul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. De asemenea, întrucât emana miros de alcool, a fost condus la sediul Biroului Rutier Craiova unde a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o concentraţie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind dus de polițiști la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde i-au fost  recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

”În cauză se efectuează cercetări față de bărbat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o concentrație alcoolică în sânge peste limita legală”, a precizat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.