Autorul tentativei de viol de la Predeşti trimis în judecată şi menţinut după gratii

0
103

arestatDoljeanul de 37 de ani, din comuna Pleşoi, arestat luna trecută pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de viol şi tâlhărie, rămâne în spatele gratiilor. Bărbatul a încercat să forţeze o tânără de 25 de ani să întreţină raporturi sexuale cu el şi i-a sustras telefonul mobil. Victima a reuşit să scape şi s-a oprit direct la Poliţie. Inculpatul a fost trimis în judecată, dosarul înregistrându-se la Judecătoria Craiova, iar luni, 1 august a.c. instanţa l-a menţinut în arest preventiv, respingându-i cererea de înlocuire a acestei măsuri cu una mai blândă. Cauza este acum analizată în camera preliminară la instanţă.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, duminică, 24 iulie a.c., în jurul orei 20.45, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Breasta au fost sesizaţi de o tânără, de 25 de ani, din judeţul Dolj cu privire la faptul că în timp ce se afla în extravilanul comunei Predeşti (Dolj) o persoană necunoscută, prin acte de violenţă, a încercat să întreţină raporturi sexuale cu aceasta şi i-a sustras un telefon mobil. Mai exact, fata se îndrepta cu maşina către Craiova şi s-a oprit între Predeşti şi Milovan, pe câmp, să culeagă flori. A fost încolţită de nişte câini, a strigat după ajutor, astfel că şi-a făcut apariţia un cioban, care era cu oile în zonă şi a potolit câinii. Însă omul a vrut mai mult… Fata a reuşit să scape din mâinile lui şi a urcat în maşină, oprindu-se la Poliţie. În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii doljeni au reuşit, în cursul zilei de luni, 25 iulie a.c., să identifice autorul faptelor, stabilind că se numeşte Constantin Mareşi, de 37 de ani, din comuna Pleşoi, Dolj. „În urma probatoriului administrat, anchetatorii au luat măsura reţinerii doljeanului pentru 24 de ore, şi a fost introdus în arestul I.P.J. Dolj. A fost prezentat Parchetului, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă, iar instanţa de judecată a admis propunerea şi a dispus arestarea pe 30 de zile a bărbatului pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de viol şi tâlhărie”, a precizat, la momentul respectiv, subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.judecatorie

Cercetările s-au finalizat foarte repede, cel mai probabil autorul recunoscându-şi faptele, întrucât pe 29 iulie a.c. s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova l-au trimis în judecată pe Constantin Mareşi pentru tentativă de viol şi tâlhărie. Luni, 1 august a.c., instanţa de judecată a luat în discuţie menţinerea măsurii preventive şi a respins cererea inculpatului de a fi plasat în arest la domiciliu sau sub control judiciar, menţinându-l în arest preventiv: „respinge ca neîntemeiata cererea inculpatului Mareşi Constantin de revocare si de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În temeiul art.348 C.p.p. rap. la art.207 alin.4 C.p.p. menţine ca fiind legala si temeinica măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Mareşi Constantin prin încheierea nr.57 a Judecătoriei Craiova din 26.07.2016 fiind emis mandatul de arestare preventivă cu numărul 39/26.07.2016. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată astăzi 01.08.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a Judecătoriei Craiova. Dosarul va fi analizat de judecătorul de cameră preliminară, urmând ca la final să se stabilească data începerii procesului.