Sute de şoferi sancţionaţi de poliţişti în week-end

0
135

Sfârşit de săptămână cu razii multiple în Dolj, întrucât poliţiştii au continuat acţiunea BLOCADA 2015, pe principalele drumuri din judeţul Dolj şi municipiul Craiova, pentru asigurarea unui climat normal de ordine şi siguranţă rutieră. În total, vineri şi sâmbătă, oamenii legii au aplicat aproape 400 de amenzi ce depăşesc suma de 43.000 lei şi au întocmit mai multe dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, şi în cursul zilei de sâmbătă, în cadrul Planului de acţiune Blocada 2015, poliţiştii rutieri doljeni au urmărit responsabilizarea participanţilor la trafic, conducători auto si pietoni, cu privire la importanţa respectării legislaţiei rutiere în scopul prevenirii accidentelor rutiere dar şi depistarea persoanelor care comit abateri de natură penală sau contravenţională la regimul circulaţiei şi afectează fluenţa sau siguranţa traficului rutier. Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, subcomisar Alin Apostol, în cadrul raziilor desfăşurate, oamenii legii au constatat 4 fapte de natură penală, precum şi 110 de abateri de natură contravenţională, pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi ce depăşesc suma de 13 000 lei. Totodată, poliţiştii doljeni au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 5 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare precum şi 2 seturi de plăcuţe cu numărul de înmatriculare.

Între cei „prinşi pe picior greşit” au fost Cornel D., de 36 de ani, din comuna Castranova, surprins în timp ce conducea un autoturism pe strada Împăratul Traian, din Craiova, şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii. Conducătorul auto a fost sacţionat cu amendă în cuantum de 420 lei şi ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 30 zile. De asemenea, a fost identificat şi Florin G., de 48 de ani, din Băileşti, în timp ce conducea un moped înregistrat pe strada Gabroveni din Băileşti, însă având o concentraţie de 0,76 ml/l alcool pur în aerul expirat şi fără a poseda permis de conducere. Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice  în vederea stabilirii alcoolemiei şi s-a întocmit dosar penal.

În cursul zilei de vineri, poliţiştii au constatat 3 fapte de natură penală, precum şi 277 de abateri de natură contravenţională, pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi ce depăşesc suma de 30 000 lei. Totodată, poliţiştii doljeni au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 7 permise de conducere şi au retras 8 certificate de înmatriculare, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.