Şoferul craiovean care a vrut să mituiască trei poliţişti nu scapă de arest

0
128

Şoferul craiovean care a vrut să mituiască trei poliţişti cu 5000 de lei pentru a scăpa de dosar penal după ce a fost prins băut, în trafic, nu scapă de arest. Curtea de Apel Craiova i-a respins contestaţia pe care a făcut-o împotriva hotărârii prin care Tribunalul Dolj a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, joi, 30 iulie a.c., contestaţia făcută de Cristian Ţărţăleanu împotriva hotărârii din 27 iulie a.c. a Tribunalului Dolj prin care a fost arestat pe 30 de zile pentru dare de mită: „Respinge contestaţia formulată de contestatorul Ţărţăleanu Cristian, ca nefondată. Obligă contestatorul la 50 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu azi 30.07.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a Curţii de Apel Craiova.

Reamintim că, duminică, 26 iulie, seara, doi poliţişti ai Secţiei 4 Craiova au oprit pentru control, în cartierul Rovine, un autoturism BMW condus de Cristian Ţărţăleanu, de 31 de ani, din Craiova, care emana miros de alcool. Craioveanul a fost condus la Biroul Rutier unde a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,52 mg/l acool pur în aerul expirat. Împreună cu agentul de la Rutieră care îl testase, poliţiştii l-au dus pe Ţărţăleanu la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe drum către spital, dar şi ulterior, pe parcursul întocmirii actelor de cercetare, şoferul le-a propus poliţiştilor suma de 5.000 lei pentru a nu i se întocmi dosar penal. Poliţiştii l-au refuzat, au anunţat conducerea Inspectoratului, care a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Dolj. Ofiţerii anticorupţie şi procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au pus la punct detaliile flagrantului, Cristian Ţărţăleanu fiind prins imediat după ce a oferit suma de 5.000 lei, rugându-i pe agenţii de poliţie să nu înregistreze dosarul penal întocmit pe numele său.