Azi, ultimele două sferturi la Euro 2020

0
462

Italia şi Spania se vor duela în prima semifinală de la Euro 2020, marţi, pe Wembley. Azi se vor stabili şi celelalte două semifinaliste.

Al treilea sfert de finală este Cehia – Danemarca, de la ora 19, la Baku, la centru cu Bjorn Kuipers din Olanda. Cehia a terminat grupa pe locul 2, cu 4 puncte, iar în optimi a trecut de Olanda, scor 2-0. Danemarca a terminat grupa pe locul 2, cu 3 puncte, iar în optimi a eliminat Ţara Galilor, scor 4-0. În meciurile directe, Cehia are 3 victorii, Danemarca are 2, iar de 6 ori a fost remiză. Ultimul meci direct a fost un amical în 2016, încheiat 1-1, goluri Barak, pentru cehi, respectiv Jorgensen. La Euro, cele două s-au mai duelat de două ori, ambele jocuri adjudecate de cehi, în 2000, în grupă, scor 2-0, dublă Smicer, şi în 2004, tot în sferturi, ca şi acum, scor 3-0, dublă Baros şi Koller.

Ultimul sfert de finală este Ucraina – Anglia, de la ora 22, la Roma, cu neamţul Felix Brych la centru. Ucraina a terminat grupa pe locul 3, cu 3 puncte, iar în optimi a trecut de Suedia, scor 2-1, după prelungiri. Anglia a terminat grupa prima, cu 7 puncte, iar în optimi a eliminat Germania, scor 2-0. În meciurile directe, Anglia s-a impus de 4 ori, Ucraina, o dată, iar două jocuri s-au terminat la egalitate. Ultimul duel s-a consemnat în 2013 şi a fost 0-0. La Euro, Anglia şi Ucraina s-au întâlnit în 2012, în grupă, englezii impunându-se cu 1-0, gol Rooney. De la acel meci, naţionala Albionului nu mai are niciun jucător în lot, în timp ce la ucraineni ar putea juca şi azi: Yarmolenko şi Pyatov, iar Şevcenko este selecţioner.