Agricultura românească în contextul politicii agricole comune

0
123

Vineri, 5 iulie 2013, începând cu ora 10.00, în Aula Facultăţii de Agronomie din Craiova, are loc dezbaterea cu tema „Agricultura românească în contextul politicii agricole comune”.

Această dezbatere are loc în contextul în care Comisia Europeană, Consiliul European şi Parlamentul European au ajuns recent, pe 26 iunie, la un acord politic privind reforma Politicii Agricole Comune. Pe baza propunerilor Comisiei formulate în octombrie 2011, acordul aduce patru reglementări fundamentale aprobate de Parlamentul European şi Consiliul Europei, cu privire la Plăţile Directe, Organizarea pieţei comune, dezvoltare rurală şi reglementarea pe orizontală a aspectelor financiare, de management şi monitorizare cu privire la Politica Agricolă Comună. Vor participa patru europarlamentari, membrii ai grupulu EPP :  Theodor Stolojan, vicepreşedinte în  Comisia pentru probleme economice şi monetare a Parlamentului European; Rareş Niculescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală a Parlamentului European (2009-2012); membru al Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală, membru supleant al Comisiei pentru pescuit din Parlamentul European; Traian Ungureanu, membru al Comisiei pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale din Parlamentul European şi nu în ultimul rând, Marian Jean Marinescu, membru în Comisia pentru transport şi turism şi membru supleant în Comisia pentru control bugetar şi în Comisia pentru industrie, cercetare şi energie din Parlamentul European.

Se vor prezenta programele europene în sprijinul agriculturii

Theodor Stolojan

Cei patru europarlamentari vor prezenta programele europene în sprijinul agriculturii, precum şi viitorul politicilor agricole şi regionale ale Uniunii Europene. Sunt invitaţi să participe primari, oameni de afaceri, fermieri, tineri interesaţi să înceapă o afacere in agricultură, studenţi şi profesori atât din judeţul Dolj, cât şi din Gorj, Olt, Mehedinţi şi Vâlcea. „Aşteptăm cu interes întrebările participanţilor, atât în legătură cu temele aflate în discuţie, cât şi cu orice alte probleme de interes pentru agricultori, în special în ceea ce priveşte proiectele aflate în curs sau preconizate a se desfăşura pe Programul pentru dezvoltare rurală”, a subliniat preşedintele PDL Dolj, Marian Jean Marinescu.