BCR majorează de 2,5 ori discountul de dobândă

0
103

Banca Comercială Română (BCR) majorează de 2,5 ori discountul de dobândă acordat clienţilor care iau credite în lei pentru casă şi îşi încasează salariul prin BCR, de la 0,2 puncte procentuale la 0,5 puncte procentuale. Reducerea de dobânda se acordă atât clienţilor care deja încasează salariul la BCR cât şi clienţilor care decid să-şi vireze salariul la BCR.  

Totodată, BCR face un nou pas în direcţia reducerii dobânzilor la creditele pentru investiţii imobiliare în lei, oferind o dobândă de 6,25%/an, fixă pe 3 ani, pentru clienţii care dispun de un avans de minim 25% şi îşi încasează salariul la BCR. Ratele fixe în primii 3 ani oferă clienţilor siguranţă şi permit o bună planificare a cheltuielilor. „Dorim să recompensăm clienţii fideli care aleg să ia un credit în lei, pentru casă, de la BCR. Aceşti clienţi beneficiaza de o dobânda de 6,25%/an, fixă pe 3 ani (DAE 6,67%) care, la ora actuală, este printre cele mai atractive de pe piaţă. Un avantaj major pentru clienţii care accesează credite în lei este acela ca pot obţine o sumă cu până la 20% mai mare faţă de un împrumut în EUR, iar cel mai important aspect pentru clientul care doreşte să achiziţioneze o casă este suma pe care o poate împrumuta. În plus în acest moment costul creditului în lei este comparabil cu cel al creditelor în EUR şi asta fără a mai pune la socoteală riscul valutar care poate transforma un credit în EUR într-un credit mai scump decat unul în lei”, a declarat Andrew Gerber, director executiv Directia Managementul Produselor Retail, BCR.

Poliţa de asigurare facultativă a imobilului, gratuită

BCR este prima bancă din Romania care a luat decizia de a acorda credite preponderent în moneda naţională începând din luna Octombrie 2012 şi care şi-a asumat rolul de formator de piaţă în ceea ce priveşte creditarea în lei. Creditul pentru investiţii imobiliare CASA MEA BCR oferă posibilitatea clienţilor de a cumpăra sau construi o locuinţă, de a refinanţa un credit contractat anterior sau pur şi simplu să modernizeze casa pe care o deţin deja, BCR finanţând până la 85% din valoarea garanţiilor aduse. „Totodată, oferim clienţilor noştri, gratuit, poliţa de asigurare facultativă a imobilului pe toată perioada de creditare. Reducerea dobânzii creditelor în lei subliniază angajamentul BCR pentru creditarea în monedă naţională şi consolidează poziţia BCR ca şi principal creditor ipotecar”, a adaugat Andrew Gerber.