România, precum Craiova, eşec ruşinos cu gruzinii

0
494

Universitatea Craiova a trecut printr-o umilinţă istorică, fiind eliminată în toamna trecută de gruzinii de la Lokomotiv Tbilisi, 1-2, în primul tur preliminar al Europa League. Doi dintre cei care au fost pe teren atunci, Ivan şi Cicâldău, au retrăit momentul, în amicalul României cu Georgia, pierdut cu acelaşi scor. La Ploieşti, cei doi craioveni au jucat din minutul 57, iar Ivan a fost chiar cel mai bun tricolor. Vârful Ştiinţei a obţinut un penalty, la care s-a şi restabilit egalitatea, dar numai cea numerică, fundaşul gruzin fiind eliminat. Din păcate, n-a fost echilibru şi pe tabelă, fiindcă Răzvan Marin a trimis de la punctul cu var mingea în peluză. Ne-ar fi prins bine o astfel de execuţie în încinsele dueluri de la rugby cu georgienii!

S-a făcut în schimb 0-2, defensiva  lui Rădoi producând un alt moment hilar şi în acelaşi timp dezolant. Ivan a şi marcat, în premieră la naţionala mare, cu un şut violent pe scurtr, din serviciul lui Sorescu. N-a mai urmat obişnuita tumbă, probabil de jena scorului. Ivan putea face dubla, dar cu capul n-a fost inspirat precum la meciurile cu Voluntari şi Botoşani, de anul acesta. Cicâldău a jucat şi el tot cât Ivan, dar a fost mai discret, ca în finalul de sezon la Craiova. Tricolorii jucaseră în 10 din minutul 43, fiindcă Tănase şi-a adus aminte că a pierdut titlul cu FCSB şi s-a răzbunat pe un biet gruzin.

România a pierdut din nou, dar eşecul e deja ceva firesc în ultimii ani pentru tricolori, dar mai ales de când a venit Mirel Rădoi selecţioner. În preliminarii, în amicale, în barajul pentru Euro, nu mai contează, Mirel pierde tot. La scor, cu Norvegia, la limită, cu Germania, fără vreo ocazie, contra Islandei, încasând en-gros de la naţionale “exotice” precum Georgia sau Armenia, etc. Întrebarea este: ce trebuie să mai facă Mirel Rădoi ca să fie dat afară? Un eşec cu San Marino sau Gibraltar ar fi oare suficient pentru o schimbare de selecţioner?

România – Georgia 1-2

Au marcat: Ivan 78 / Mikautadze 61, Aburjania 72.

România: Vlad – Sorescu, Chiricheș, Nedelcearu, Ganea – Olaru (Cicâldău 57), Marin (Stanciu 77), Maxim (Budescu 57) – Hagi (Keșeru 77), Alibec (Ivan 57), Tănase. Selecționer: Mirel Rădoi.

Georgia: Kupatadze – Chabradze, Khocholava, Kverkvelia, Azarov – Shengelia (Lobzhanidz 57), Kvekveskiri (Kiteishvilli 57), Aburjania (Gvilia 80), Okriashvilli, Daushvilli – Mikautazde (Zivzivadze 80). Selecționer: Willy Sagnol