În plină campanie electorală / Ludovic Orban a venit să-l susţină pe senatorul Mario Ovidiu Oprea

0
247

Liberalii au ”mii de Dacian Cioloş care nu au avut şansa acestuia de a fi sprijiniţi în ocuparea tuturor funcţiilor pe care le-a ocupat”, a declarat, ieri, la Craiova, Ludovic Orban, candidat la şefia PNL. Acesta a venit pe de o parte, pentru a-l susţine pe candidatul PNL la funcţia de primar al oraşului, Mario Ovidiu Oprea, iar pe de altă parte, pentru aş prezenta propria candidatură la şefia PNL. Alături de Ludovic Orban a mai fost prezent şi actualul  preşedinte interimar al PNL, Raluca Turcan.

         pnlÎntrebat, ieri, într-o conferinţă de presă la Craiova, dacă fostul premier Dacian Cioloş este aşteptat în PNL, Ludovic Orban a răspuns că ”este o chestiune în care trebuie să vrea şi Grivei”. “Avem mii de Dacian Cioloş în PNL care nu au avut şansa lui Dacian de a fi sprijiniţi în ocuparea tuturor funcţiilor pe care le-a ocupat. Aceşti “Dacieni Cioloş” au rămas în PNL şi există şase să apară momente în care să iasă la suprafaţă şi să exercite funcţii ”cu cinste şi demnitate”, a subliniat Ludovic Orban. Acesta a mai spus că va vorbi cu fiecare delegat la Congres în parte şi că nu ţine cont de ce spune preşedintele unei organizaţii sau alta. În ceea ce îl priveşte pe senatorul Mario Ovidiu Oprea acesta se bucură de toată susţinerea sa.

My Craiova – Aplicaţia Primăriei Craiova pentru sesizări

       Candidatul PNL la Primăria municipiului Craiova, senatorul Mario Ovidiu Oprea, a vorbit în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, despre proiectele cu finanţare europeană pentru anveloparea blocurilor de locuinte, precizând că şase au fost reziliate la propunerea Primăriei Craiova. “În Craiova, din cele opt proiecte de finanţare cu fonduri europene pentru anveloparea blocurilor de locuinţe, şase au fost reziliate la propunerea primăriei, din câte spun reprezentanţii ADR Sud-Vest Oltenia. După ce doamna Vasilescu a încercat atragerea fondurilor europene pentru sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe din Craiova, tot ea a cerut, la sfârşitul anului trecut, rezilierea contractelor, fiindcă nu a putut implementa în mare parte aceste proiecte. Adică, după ce a încheiat contractele de finanţare, s-a poticnit la implementarea acestora şi, în cele din urmă, a renunţat, pierzând în acest fel fondurile europene. S-au pierdut 51.714.008 lei. Reprezentanţii asociaţiilor din care fac parte blocurile care iniţial aufost prinse la reabilitare spun că au fost anunţaţi de primărie că nu vor mai primi fonduri europene şi la revedere.Ce propunem noi? Vom finanţa din bugetul local programul de reabilitare termică gratuită şi vom accesade fonduri europene şi guvernamentale existente. Reducem pierderile din reţea, modernizand reţelele de termoficare, aşa cum s-a făcut în municipiul Oradea. Reabilitarea termică prezintă multiple avantaje. În primul rând, ea conduce la reducerea substanţială a costurilor de întreţinere cu până la 30 – 40%, face apartamentele mai călduroase iarna şi mai răcoroase vara. Economiile la energia termică nu sunt deloc neglijabile. Totodată, reabilitarea termică va genera o transformare urbană de amploare, implicând modernizarea spaţiilor dintre blocuri. Practic, de reabilitarea termică sunt legate multe alte proiecte menite să schimbe cu totul spaţiile dintre blocuri, adică să le facă mai utile şi mai atrăgătoare. My Craiova – Aplicaţia Primăriei Craiova pentru sesizări. Preluând modelul de succes al Clujului, vom pune la dispoziţia cetăţenilor o aplicaţie prin intermediul căreia cetăţenii pot transmite sesizările direct către Primărie. Aplicaţia My Craiova va fi gratuită şi va putea fi descărcată de pe dispozitivele de tip smartphone. Craiovenii se vor putea adresa direct pentruprobleme legate de salubritate, parcări neregulamentare, depozitare de deşeuri, lucrărineautorizate sau pentru nelămuriri legate de plata taxelor si impozitelor..!”, a spus Mario Ovidiu Oprea.