Ponta, în Camera Deputaţilor: România are creştere economică, dar atenţie la populism

0
68

România are o creştere economică sănătoasă, dar se confruntă cu trei provocări, şi anume populismul, o eventuală instabilitate politică internă şi tensiunile regionale, a afirmat liderul PSD, premierul Victor Ponta, în plenul Camerei Deputaţilor.

În completarea discursului său, Ponta a distribuit un material în care sunt prezentate date privind evoluţia economiei, dar şi un capitol privind “Pericole pentru dezvoltarea României”, în care este indicată capcana populismului, este menţionată dublarea alocaţiilor pentru copii şi este precizat în acest context că Guvernul nu va mai accepta măsuri fără a avea un calcul privind impactul bugetar al acestora.

“Avem creştere sănătoasă, suntem pregătiţi de Euro, suntem primul Guvern care transferă major bunăstare spre cei cu venituri mici, dar trebuie să fim atenţi la capcana populismului! Aplicăm creşterea alocaţiilor, pentru că am identificat bani (noi am găsit banii – liberalii nu ne-au dat soluţii), dar trebuie să fim atenţi la alte situaţii riscante! Nu vom mai accepta măsuri structurale fără a avea un calcul privind impactul bugetar al acestora”, se arată în document

El s-a referit şi la o eventuală instabilitate politică a ţării, arătând însă că este convins că Guvernul şi Parlamentul îşi vor continua până la termen mandatul, şi a insistat asupra faptului că Guvernul a aplicat un program al Uniunii Social-Liberale.