Andronescu, despre o nouă lege a Educaţiei: Sper să o avem până la vacanţa de iarnă

0
79

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu speră ca o nouă lege a Educaţiei să ajungă în Parlament începând cu luna septembrie, iar “până la vacanţa de iarnă” actul normativ să intre în vigoare. Andronescu a precizat, însă, că noile reglementări din Educaţie nu vor schimba regulile ”în timpul jocului”, arătând că o lege nu trebuie ”să streseze” sistemul, ci trebuie să-l ajute să funcţioneze mai bine.

“Eu sunt convinsă că dezbaterea va continua în toată această lună iunie. Sper, dacă se poate, şi mai încolo, dacă lumea nu pleacă în vacanţă (…) şi din septembrie să putem s-o aducem în Parlament şi să putem să o avem până la vacanţa de iarnă. (…) Să nu-i speriem pe cei care au aflat de această iniţiativă legislativă (…) că s-ar modifica examenele de anul acesta, că s-ar modifica regulile în timpul jocului. Nu, niciodată în timpul anului şcolar nu se pot modifica regulile. (…) N-au cum să se modifice nici examene, nici evaluări”, a declarat, ieri, senatorul social-democrat, la Adevărul Live.

Ea a explicat că discuţiile despre o nouă iniţiativă legislativă în domeniul Educaţiei au apărut în contextul solicitărilor din sistem. “Există solicitări de mai multă vreme de a schimba lucrurile care nu merg în Legea 1. La Comisia de învăţământ, la Senat, avem circa 100 de iniţiative de modificare a Legii 1. Majoritatea acestor iniţiative îi au drept autori pe cei care au susţinut promovarea Legii 1, dar care, între timp, au constatat că există o mulţime de disfuncţionalităţi”, a spus Ecaterina Andronescu.