Ronnie “The Rocket” O’Sullivan, campion mondial la snooker, a şaptea oară

0
487

Englezul Ronnie O’Sullivan (46 de ani) a câştigat pentru a şaptea oară Campionatul Mondial de Snooker, după ce l-a învins în finală, scor 18-13, pe conaţionalul Judd Trump, campionul mondial din 2019. Supranumit “The Rocket”, pentru viteza cu care se desfăşoară la masa de snooker, Ronnie egalează recordul din epoca modernă a competiţiei, deţinut de Stephen Hendry, care are tot 7 trofee. În 2001, 2004, 2008, 2012, 2013 şi 2020 se mai impusese O’Sullivan la Teatrul “Crucible” din Sheffield. O’Sullivan a devenit cel mai bătrân campion mondial din istorie, depășindu-l pe legendarul Ray Reardon, care s-a impus în 1978, când avea 45 de ani.

„Am încercat să fiu cât de relaxat e posibil, dar e posibil să fie cel mai bun rezultat obținut împotriva unui jucător de talia lui Judd. Nu m-au interesat prea mult recordurile, dar când le atingi, e plăcut. Crucible scoate ce e mai rău din mine, nu e un sentiment plăcut, dar o să luptăm iarăși la anul”, a spus Ronnie la final, după ce a izbucnit în lacrimi, fiind îmbrăţişat de copiii săi.

“Va rămâne în istorie ca unul dintre cei mai mari jucători. Devine din ce în ce mai bun. A fost cel mai bun jucător din turneu, de departe. Am fost fericit că am reușit să mă mențin cât de cât în meci” a spus Trump.