Deputatul Varujan Vosganian, la Craiova: „La guvernare suntem cu PSD, la alegeri suntem singuri”

0
183

ALDE Dolj şi-a început campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 26 mai cu o conferinţă de presă, invitat special fiind candidatul susţinut de ALDE Dolj, vicepreşedintele partidului, Varujan Vosganian, care se află pem locul 5 pe listă. Alături de deputatul ALDE, au mai fost prezenţi la conferinţă, Anişoara Stănculescu, preşedinte ALDE Craiova, Ion Cupă – preşedintele organizaţiei judeţene şi tot de la ALDE Dolj – Nicolae Marinescu.

La începutul conferinţei, liderul ALDE Craiova a făcut un apel către toate partidele şi organizaţiile din Dolj.  „Ar fi bine ca aceste partide şi organizaţii să-şi canalizeze energiile către ceea ce au ele de făcut pentru cetăţeni. Campania electorală nu a început în condiţii foarte bune, nici în Craiova şi nici în teritoriu, pentru că în prima zi de campanie, au fost rupte afişele unor partide de pe panouri şi înlocuite cu alte afişe, a altor partide. In judeţ, în 15 comune, primarii nu au asigurat panourile pentru afişe. Este un semn de putere, un semn de îngrijorare. ALDE nu va intra în competiţia acestei delegitimări, avem multă treabă de făcut pentru a aduce Europa în realitatea de zi cu zi”, a explicat Anişoara Stănculescu.

ALDE Dolj vrea două tururi pentru alegerile locale

La rândul său, Varujan Vosganian a vorbit despre relaţia dintre ALDE şi PSD, spunând că atunci când este vorba de programul de guvernare, cele două formaţiuni politice sunt în alianţă, dar când se discută despre alegerile locale în două tururi, cele două partide au viziunin diferite şi vor merge în direcţii diferite. În plus, camndidatul pentruz alegerile europarlamentare a mai spus că au fost rupte afişe ALDE şi au fost puse afişe PSD. „Atunci când s-a înfiinţat această alinţă, noi am avut un protocol, iar temeiul protocolului l-a constituit programul de guvernare. În tot ce ţine de programul de guvernare, Alianţa a funcţionat. În tot ceea ce nu este prevăzut în programul de guvernare, partidele şi-au păstrat posibilitatea de a avea opţiuni diferite. Vă dau exemplu, alegerile de primari, unde fiecare partid are o altă viziune. PSD susţine în continuare  alegerea edililor dintr-un singur tur, noi şi PNL din două tururi. Un alt exemplu, ar fi că în protocol nu s-a prevăzut ca noi şi PSD să mergem împreună la alegeri. S-a lăsat deschisă această opţiune. Dacă nu mergem împreună, atunci fiecare partid îşi maximizează şansele, dar nu pe spinarea celuilalt partid din coaliţie şi nu făcând campanie împotriva celuilalt partid. Fiecare partid îşi joacă propia şansă. Noi suntem aşadr, într-o alianţă la guvernare, dar fiecare partid îşi joacă propria şansă la europarlamentare, iar rezultatul la aceste alegeri va reconsidera această alianţă, dacă raportul dintre cele două partide se va schimba, cumva”, a precizat Varujan Vosganian, ieri, la Craiova.