Prins încercând să mituiască un poliţist doljean cu 400 de euro

0
86

Un doljean de 27 de ani a fost prins în flagrant, ieri, în sediul Secţiei de Poliţie Rurală Rast, în timp ce încerca să mituiască un ofiţer de poliţie cu 400 de euro pentru a scăpa de răspundere. Tânărul fusese prins, la sfârşitul săptămânii trecute, băut la volan şi insistase ca poliţistul să primească banii şi să nu-i întocmească dosar penal. A fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, fiind acum cercetat pentru dare de mită.

1Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au organizat, ieri, prinderea în flagrant a unui doljean în vârstă de 27 de ani, imediat după ce a oferit suma de 400 euro unui ofiţer de poliţie din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rast din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, pentru a nu-i întocmi dosar penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

spagaPoliţistul, Daniel Penuş, a fost cel care a depus un denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj prin care a sesizat faptul că, luni, 1 mai a.c., Adi Barbu, de 27 de ani, i-a oferit o sumă de bani pentru a nu i se întocmi dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, infracţiune constatată la data de 28.04.2017. Poliţistul a refuzat categoric această ofertă şi a depus denunţ, fiind dispusă organizarea şi realizarea activităţii de prindere în flagrant.

Făptuitorul a fost prins imediat ce i-a pus pe birou poliţistului suma de 400 euro. Adi Barbu a fost ridicat şi adus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, procurorul de caz urmând a dispune cu privire la eventuale măsuri preventive, după cum au anunţat reprezentanţii SJA Dolj. În cauză s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – Craiova.