Încă 30 de zile după gratii pentru francezul care a împuşcat în cap un doljean

0
100

Cetăţeanul francez de 48 de ani acuzat de tentativă de omor, după ce a împuşcat un doljean în cap, rămâne în spatele gratiilor. Magistraţii Tribunalului Dolj au admis, ieri, propunerea procurorilor şi au prelungit cu încă 30 de zile măsura arestării preventive faţă de inculpat. Între timp, victima, un tânăr în vârstă de 22 de ani, este în continuare în comă, la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti, iar dacă situaţia o va impune, procurorii pot schimba încadrarea juridică a faptei. Francezul, venit în vizită la „iubita sa”, pe care o cunoscuse ca prostituată în Paris, l-a împuşcat pe doljean, amic de-al femeii, pe marginea drumului, în satul Gura Văii, comuna Podari.

puscarieJudecătorii de la Tribunalul Dolj au admis, ieri, propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi au dispus prelungirea arestării preventive cu încă 30 de zile pentru Samuel David Parra, de 48 de ani, din Paris, cetăţeanul francez care la începutul lunii aprilie a împuşcat un doljean de 22 de ani, pe marginea drumului, în satul Gura Văii, comuna Podari. Noul mandat este valabil în perioada 8 mai – 6 iunie a.c., iar hotărârea Tribunalului poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că Samuel David Parra a venit în România pe 6 aprilie a.c., în comuna Bârca, la domiciliul Doinei A., cu care a mers la Segarcea, unde a achitat o datorie, apoi au revenit la locuinţa din Bârca, unde îi aşteptau Ulis Ghiusi Ioniţă, de 22 de ani, şi Daniel Andrei, acesta din urmă recomandându-se a fi soţul Doinei, iar celălalt o cunoştinţă. Între francez şi cei prezenţi s-au iscat o serie de discuţii legate atât de relaţiile fiecăruia cu Doina, cât şi de faptul că francezul ar fi oprit din banii pe care femeia îi câştiga în Paris din activitatea practicată. Văzând că discuţiile se aprind, Parra a completat două file CEC, în valoare de 20.000 euro fiecare, pe numele presupusului soţ şi pe cel al cumnatei Doinei.

Le-a declarat, ulterior, anchetatorilor, că a înţeles că doljenii vor să-l lase fără bani, însă a completat CEC-urile ştiind că banii nu pot fi încasaţi de la nici o bancă din România. Au venit în Craiova, însă băncile erau închise aşa că, după ora 23.00, au pornit înapoi spre Bârca. Pe drum, pe DJ 561, pe raza satului Gura Văii, comuna Podari, francezul a oprit autoturismul pe partea dreaptă a carosabilului, şi le-a spus însoţitorilor săi că doreşte să-şi facă nevoile. A coborât din maşină împreună cu Andrei Daniel şi Ioniţă Ulis Ghiusi, dar înainte să coboare, fără ca nimeni să-l observe, şi-a pus la centură un pistol pe care îl ţinea în autoturism. La întoarcerea către maşină, francezul a scos pistolul şi l-a îndreptat către Ioniţă Ulis Ghiusi, care era chiar în faţa sa şi a tras un foc în direcţia acestuia, împuşcându-l în cap, în zona occipitală. A vrut să-l împuşte şi pe Andrei Daniel, dar potrivit declaraţiei sale, pistolul s-a blocat.

Doljenii au urcat rănitul în maşină şi au plecat spre spital, iar francezul a rămas la faţa locului şi s-a ascuns în zona verde din laterala drumului, unde a fost găsit a doua zi, vineri, 7 aprilie a.c., în jurul prânzului, de poliţişti. Francezul a îngropat pistolul lângă un copac, oamenii legii reuşind destul de greu să-l găsească. A fost reţinut pentru 24 de ore, iar pe 8 aprilie a fost arestat preventiv.