Aplicaţie online pentru semnalarea problemelor din punct de vedere al mobilităţii urbane

0
96

În cadrul dezvoltării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru polul de creştere Craiova a fost elaborată o aplicaţie online pentru participarea publicului.  Cetăţenii oraşului Craiova şi cei din comunele aflate în zona polului de creştere  sunt invitaţi,  în perioada 30 martie 2015 – 30 aprilie 2015, să acceseze aplicaţia,  pentru a semnala, din punct de vedere al mobilităţii urbane, o problemă, o propunere de îmbunătaţire sau o apreciere cu privire la un anumit punct, sau mai multe, din zonele frecventate. Aplicaţia se găseşte pe Pagina de Facebook a proiectului. „Toate sesizările cetăţenilor vor fi centralizate de către specialiştii care elaborează PMUD Craiova  urmând a fi luate în considerare în procesul de dezvoltare a proiectelor specifice adresate comunităţii din cadrul acestuia. Informaţiile furnizate de către cetăţeni sunt folosite exclusiv pentru analize statistice şi nu sunt transmise terţilor”, se precizează într-un comunicat de presă al ADR SV Oltenia.

Creşterea atractivităţii şi a calităţii mediului urban

Un Plan de Mobilitate Urbană Durabilă  are ca obiectiv crearea unui sistem de transport urban durabil şi modern, care să  susțină dezvoltarea economică prin creşterea accesibilității pentru populație și mărfuri. Acesta vizează felul în care oamenii şi mărfurile se deplasează, prin utilizarea diferitelor mijloace de transport. Principalele beneficii ale unui Plan de Mobilitate Urbană Durabilă  sunt: facilitarea accesului tuturor la locurile de muncă şi la servicii; reducerea poluării, a emisiilor de gaze cu efect de seră şi a consumului de energie; îmbunătăţirea siguranţei şi securităţii, reducerea costurilor de călătorie; obţinerea unei mobilităţi unitare, fără întreruperi; creşterea atractivităţii şi a calităţii mediului urban.

PMUD Craiova este elaborat în contextul acordului încheiat între Guvernul României şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare privind elaborarea  de Planuri de Mobilitate Urbană Durabilă pentru cei 7 poli de creştere din Romania şi aglomerarea Bucureşti-Ilfov, printre care se numără şi aria metropolitană Craiova.