În arest pentru furt de cablu telefonic

0
158


Doi tineri din comuna Bistreț au fost reținuți pe 24 de ore și un complice al lor este cercetat în libertate, toți trei fiind acuzați că au furat peste 150 metri de cablu telefonic aparținând companiei Romtelecom. Aceștia au ars cablul obținând 36 kg de cupru găsite și confiscate de polițiști. Ieri după-amiază, Judecătoria Băilești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi tineri reținuți.

Conform reprezentanților IPJ Dolj, marți dimineața, în jurul orei 8.30, poliţiştii din municipiul Băileşti au fost sesizaţi de reprezentanţii societăţii de telefonie Romtelecom cu privire la faptul că, în noaptea de 31martie spre 1 aprilie a.c., persoane necunoscute au tăiat şi sustras cablu din reţeaua aeriană din zona comunei doljene Bistreţ. Poliţiştii Secţiei 8 Rurală Rast ajunşi la faţa locului au constatat că din reţeaua aeriană a companiei de telefonie au fost sustraşi 155 metri cablu, situat între Bistreţ şi satul Bistreţul Nou, pe DN 55A.

Au fost demarate cercetările, în urma cărora poliţiştii au reușit să-i identifice pe autori, respectiv Ionuț Stăncoi, de 25 de ani, Mirel P., de 17 ani şi Marius Dițoiu, de 22 de ani, toţi din localitate. Totodată, poliţiştii au găsit și recuperat 36 kg de cupru, cantitate rezultată în urma arderii cablului sustras din rețeaua Romtelecom.

„Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal, iar în baza probatoriul administrat, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti a confirmat continuarea urmăririi penale faţă de cei trei suspecţi pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi distrugere în formă agravată, iar faţă de primii doi a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, pe bază de ordonanţă, fiind introduşi în arest”, a precizat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Ieri după-amiază Ionuț Stăncoi și minorul de 17 ani, ambii cu antecedente penale, au fost prezentați Judecătoriei Băilești cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis propunerea procurorilor și a emis mandate de arestare pe o perioadă de 30 de zile pe numele celor doi.