Ion Prioteaasa, președintele CJ Dolj, de Ziua Bulgariei : “Ne unește un destin istoric tumultos”

0
496

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a condus o delegație formată din reprezentanți ai administrației publice locale din Craiova, Calafat și Cetate, din care au făcut parte Cosmin Vasile, vicepreședinte al CJ, și Stelian Bărăgan, viceprimar al municipiului Craiova, participând la manifestările organizate, marți, în localitățile Vidin și Inovo, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a Republicii Bulgaria.

Cu această ocazie, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a adresat următorul mesaj: „Sunt profund onorat să prezint salutul atent al Consiliului Județean Dolj cu prilejul acestui eveniment cu o deosebită însemnătate pentru poporul bulgar, care celebrează astăzi Ziua Națională.

Ne unește un destin istoric tumultos, care ne-a pus adesea în fața unor momente de mare încercare, pe care le-am depășit doar prin curaj, hotărâre de neclintit, sacrificiu și patriotism autentic, probând astfel forța națiunilor noastre și dorința lor justă de a-și decide singure viitorul.

Anul 1878 este unul dintre aceste puncte de referință. El a marcat, atât pentru bulgari, cât și pentru români, consfințirea independenței de stat – împlinirea unei aspirații ardente și, odată cu emanciparea, deschiderea unui nou drum către dezvoltare socială, economică, administrativă și culturală, construită pe fundamentul autodeterminării.

De-a lungul acestui parcurs, am demonstrat că știm să transformăm Dunărea din hotar în culoar de fructuoasă colaborare. Ne unește astăzi, rezultat al acestei cooperări reușite, podul Noua Europă, așezat între Vidin și Calafat, o punte pentru intensificarea relațiilor între statele noastre.

Ne unesc, în egală măsură, proiectele pe care noi, autoritățile locale de pe cele două maluri ale fluviului, le-am implementat împreună, încă din anul 2002, cu ajutorul fondurilor europene, făcând din Dolj – Vidin – Vratsa – Montana o axă a conlucrării fără frontiere, în beneficiul comunităților pe care le reprezentăm.

Astfel s-au materializat inițiative prin care ne-am consolidat capacitatea administrativă de a derula demersuri cu un important impact transfrontalier, am îmbunătățit infrastructura de transport ori pe cea de gestionare a situațiilor de urgență – o direcție de acțiune pe care am convingerea că o vom urma în continuare.

În calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, vă asigur de întreaga noastră apreciere, prietenie și deschidere către abordarea de noi proiecte comune, dorindu-vă, cu prilejul Zilei Naționale a Bulgariei, să vă bucurați de sănătate, prosperitate, fericire și mult succes în tot ceea ce veți întreprinde.”