Alb-albaştrii sub lupă – Analiza evoluţiilor din meciul cu Gaz Metan

0
319

Pigliacelli – Ca şi la meciul precedent cu Mediaşul, a primit un gol din penalty. Ca şi intervenţii, a fost numai reluarea pe spate a lui Buş, fără intensitate, prinzând mingea în doi timpi.

Vlădoiu – Pentru un jucător under, a fost ok, a reprezentat mereu o soluţie de avarie, ori când a lipsit Martic, ori când au fost probleme cu Mihăilă. Pentru ce are nevoie echipa, nu se poate spune că dă randament. Se chinuie să dea o centrare bună de când a început campionatul, a stagnat. A fost fault la Buş, la startul fazei golului de 2-1, dar astfel de intervenţii au fost şi din partea oaspeţilor, tot nesancţionate, aşa că protestele Mediaşului sunt doar de imagine, nu sunt realiste. Aceeaşi manieră, de a lăsa jocul liber, a abordat-o Feşnic şi la Dinamo – FCSB.

Acka – A fost recuperat cu câteva zile înainte de meci, în condiţiile crizei pe acest post, la meciul cu Mediaş. A avut două ezitări, dar per total a făcut un meci destul de bun. Problema la el este că la un moment dat apare gafa, rămâne de văzut când, fiindcă nu va întârzia. Îşi poate trece în cont acel şut ok de la marginea careului, pe lângă poartă, în condiţiile în care nu prea are astfel de ocazii, nu-l prinde jocul acolo.

Tiago Ferreira –Personajul pare să joace împotriva propriei echipe. E greu de crezut că pe la juniori nu găsim un jucător care să poate evolua măcar la nivelul portughezului. Când a intrat cu CFR s-a împiedicat, a dat mingea adversarilor, a fost dezastru. Acum, într-o situaţie simplu de rezolvat, le-a oferit oaspeţilor egalarea. Pare incredibil cum a gestionat acea fază, când Buş primise cu spatele şi ieşea din cadrul porţii. L-am putea bănui şi de non-combat, la cum joacă.  Când porneşti cu 1-0 de la vestiare şi te egalează un coechipier, e greu să-ţi reprimi pornirile, reacţiile de frustare. Şi a mai avut încă două ezitări, practic fanilor le îngheaţă sângele în vine când ajunge mingea la el. E adevărat, a fost folosit de nevoie, dar nici Papură nu a mai rezistat la pauză, probabil i-a fost teamă că va sabota în continuare echipa. Să sperăm că nu-l mai vedem pe teren până când i se termină contractul cu Craiova. Ce ghinion am avut că n-a acceptat transferul la FCSB.

Bancu – E clar că nu e în forma de anul trecut, se vede că a ratat pregătirea. Nu are acelaşi ritm, nu centrează aşa cum o făcea, nu are aceleaşi acţiuni ofensive, nici pe apărare nu a dat randament, au fost destule momente în care a fost depăşit. A avut acel şut în prima repriză, respins de portar, la o fază fixă executată interesant, probabil o schemă.

Mateiu – Meci destul de bun, dar ultima impresie a fost cea care a contat şi el a deviat acel şut al lui Chamed, care putea să aducă remiza, pe final.

Nistor – Nu se poate spune că nu a confirmat la Craiova, este chiar un jucător important. A descurcat unele faze, a pasat la ambele goluri, respectiv la penalty-ul scor de Ivan şi la golul lui Mihăilă. Poate mai mult, am văzut acest lucru la Dinamo. A luat şi el un galben, ca majoritatea coechipierilor săi, într-o răbufnire a lui Feşnic,care a avut o perioadă în care a simţit că pierde jocul din mână şi a dat galbene cu nemiluita, majoritatea degeaba.

Cicâldău – Din nou a făcut un meci bun, a marcat din penalty, a făcut o primă repriză aproape impecabilă, a recuperat mult, a alergat, a pasat, s-a implicat în majoritatea acţiunilor. După pauză a mai scăzut ritmul, a părut că oboseşte pe final.

Ivan – A scos penalty-ul, a ratat două ocazii mari, una pe repriză, dar per total a făcut un meci bun. Păcat că s-a accidentat. Nu sunt deloc îndreptăţite fluierăturile la adresa lui şi este salutară intervenţia galeriei, care l-a încurajat în acel moment. Rămâne un jucător important.

Koljic – A avut o evoluţie bună, dar e clar că nu e în apele sale. Chiar dacă a marcat la Iaşi, nu se poate spune că şi-a revenit la forma din trecut. E oarecum firesc să mai aibă nevoie de timp. A avut parte şi de surplus de adversari în ultimele dispute, cu CFR Cluj şi Mediaş, CFR-ul apărându-se în stilul Petrescu, iar Edi Iordănescu a jucat o oră cu 5 fundaşi. Când s-au mai eliberat spaţiile, a avut acea mare şansă de 3-1, la pasa lui Vătăjelu. Koljic a creat practic cele două ocazii ale lui Ivan, la a doua deschizând bine pentru Mihăilă.

Mihăilă – Dacă scoatem din discuţie golul şi pasa pentru ocazia lui Ivan din repriza secundă, a avut o prestaţie slabă, chiar dacă a fost declarat omul meciului. A greşit multe pase, a fost defazat, nici pe defensivă nu a fost exemplar. Numai că nu putem să nu evidenţiem faza golului, când a avut o reacţie de mare fotbalist. A apărut din spatele fundaşului, şi a reluat cu capul o minge sărită din pământ, practic din drop, direcţionând-o perfect, la colţ. A fost o execuţie extrem de dificilă şi pe care nu am mai văzut-o de foarte mult timp în campionatul nostru, o reluare de atacant de rasă. A mai tras un şut în prima parte, care a ocolit colţul lung.

Dielna – Dacă nu-l înlocuia pe Tiago, avea „recenzie” negativă la debut. Nu a impresionat, nu pare în forma care l-a remarcat când era la Dinamo. Pare lent, a pasat aiurea de câteva ori. A şi respins câteva mingi. Cam masiv, să vedem ce se întâmplă când va fi prins în bandă, pe viteză, probabil galbenul vine de la sine. Mai are nevoie de pregătire. Craiova s-a chinuit un an de zile să aducă un fundaş şi a transferat unul care nu a mai jucat de 5 luni.

Vătăjelu – Deşi nu a mai jucat acolo vreodată, nu se poate spune că nu i se potriveşte postul de atacant dreapta. Fără a insinua că trebuie să evolueze în continuare acolo, doar că în acel moment, în care Bărbuţ nu era pe bancă, s-a dovedit fost o soluţie potrivită. Este tehnic, are viteză, şi poate veni cu stângul pe interior să tragă. A pasat bine, cu dreptul, la ocazia lui Koljic, chiar dacă mingea a ajuns la bosniac după un luft al unui fundaş. S-a implicat şi în alte faze, a ajutat echipa cât a fost pe teren.

Qaka – Păcat că nu a plecat în iarnă. A jucat puţin, dar mai bine nu juca deloc, findcă un puşti de pe bancă ar fi fost mai activ. Rătăcit pe teren, a ratat posesia în două rânduri, a părut bezmetic. Păi la 10 mii de euro pe lună să apari în halul acesta? Nici salariul minim pe economie nu l-ar merita!