Contestații respinse pentru hoții de la bancomate

0
241

Judecătorii Tribunalului Dolj au respins cererile de a fi plasați în arest la domiciliu formulate de cei trei bărbați care încercau să sustragă fraudulos bani de la bancomate din Craiova. Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 60 de ani, unul din Brăila şi ceilalţi doi din municipiul Vulcan, judeţul Hunedoara, au fost prinşi în flagrant, pe 18 octombrie 2017, la un bancomat de pe Calea Bucureşti din Craiova, unde montaseră un dispozitiv artizanal, pentru a sustrage bani. Dosarul este analizat în camera preliminară a Tribunalului Dolj, iar inculpații rămân în arest preventiv, întrucât Curtea de Apel Craiova le-a respins contestațiile.

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins contestaţiile inculpaţilor din dosarul furturilor de la bancomate din Craiova, formulate împotriva hotărârii prin care Tribunalul Dolj le-a respins cererile de a fi plasați în arest la domiciliu, menţinând faţă de ei măsura arestării preventive: „Respinge contestaţiile ca nefondate. Obligă pe fiecare dintre inculpaţii contestatori să plătească suma de 50 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu azi, 28.02.2018”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că, în perioada 2 – 16 octombrie 2017, poliţiştii doljeni au fost sesizaţi de reprezentanţii mai multor unităţi bancare cu sucursale în Craiova şi Filiaşi, cu privire la faptul că persoane necunoscute, prin forţarea fantei de eliberare numerar, au încercat să sustragă sume de bani din bancomate. Astfel, potrivit IPJ Dolj, în această perioadă, 10 ATM-uri bancare au fost forţate, în toate cazurile oamenii legii întocmind dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat. A fost demarată o anchetă pentru identificarea autorilor, iar miercuri, 18 octombrie, în jurul orei 19.00, poliţiştii au reuşit să prindă în flagrant trei bărbaţi, pe Daniel Codreanu, de 21 de ani, din municipiul Brăila, judeţul Brăila, Moise Ţala, de 27 de ani, şi Aurel Stănescu, 60 de ani, ambii din municipiul Vulcan, judeţul Hunedoara, care montaseră un dispozitiv artizanal la un bancomat de pe Calea Bucureşti, în zona centrală. Cei trei au fost încătuşaţi la faţa locului, apoi duşi la sediul IPJ Dolj, audiaţi şi reţinuţi pentru 24 de ore: „Polițiștii au prins în flagrant trei bărbaţi imediat după ce au acţionat asupra unui bancomat amplasat pe Calea Bucureşti, cu un dispozitiv confecţionat artizanal, introducându-l în fanta de eliberare numerar, cu scopul de a sustrage bani, ulterior încercând să acţioneze prin aceeaşi metodă, asupra unui alt ATM, din apropiere, activitate infracţională întreruptă de intervenţia poliţiştilor. Din primele cercetări s-a stabilit că cei trei sunt şi autorii faptelor sesizate anterior”, au declarat, la momentul respectiv reprezentanţii IPJ Dolj. La sfârşitul lunii noiembrie, anul trecut, cei trei au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, iar dosarul se află în camera preliminară, la Tribunalul Dolj.