„Voci de primăvară”, la Filarmonica „Oltenia”

0
71

Filarmonica Gian Luigi ZampieriFilarmonica „Oltenia” vă invită astă-seară, ora 19.00, la al 15-lea concert din cadrul „Friendship Season”. Alături de Orchestra Simfonică dirijată de Gian Luigi Zampieri (Italia), urcă pe scenă soprana Gina Gloria Tronel, pentru un program cu compoziţii de G. Rossini (Uvertura operei „La gazza ladra” / „Coţofana hoaţă”), W.A. Mozart (Aria „Vorrei spiegarvi, o Dio” pentru soprană şi orchestră, K.418), Ambroise Thomas (Aria „Je suis Titania la blonde” din opera „Mignon”), Jacques Offenbach (Aria „Les oiseaux dans la charmille” din opera „Les contes d’Hoffmann” / „Povestirile lui Hoffmann”), Leo Delibes (Aria „Ou va La jeune Indoue” din opera „Lakme”), Johann Strauss-fiul („Fruhlingsstimmen” / „Voci de primăvară”, op. 410, vals pentru soprană şi orchestră), Robert Schumann (Simfonia nr. 1 în Si bemol major, op. 38, „a Primăverii”).

Filarmonica Gina Gloria TronelGina Gloria Tronel şi-a început educaţia muzicală la Conservatorul din Bordeaux (Franţa), în clasele de balet, pian, teorie, şi în Corul de Copii al Operei Naţionale din Bordeaux. În anul 2012 a fost admisă la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la clasa de canto a prof. univ. dr. Eleonora Enăchescu, şi din anul universitar 2015-2016, la clasa prof. univ. dr. Bianca Manoleanu. În decursul anilor de studiu, a susţinut numeroase concerte în cadrul Universităţii, dar şi în alte săli precum Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti, Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti sau Opera din Bordeaux. Din anul 2015, Gina Gloria Tronel colaborează cu Opera Comică pentru Copii din Bucureşti, unde a debutat în rolul Reginei Nopţii din „Flautul Fermecat” de W. A. Mozart.

Gina Gloria Tronel a câştigat Premiul I la Concursul „Paul Constantinescu” din Ploieşti, Premiul „Jeune Espoir Opera” la Concursul Internaţional de Canto „Robert Massard” din Bordeaux şi, în luna mai a anului 2016, Premiul I la Concursul Naţional de Interpretare şi Critică Muzicală „Mihail Jora”, ediţia a XXVI-a.

Preţurile biletelor la concertul de astă-seară sunt 30 lei, 20 lei (pensionari) şi 15 lei (elevi, studenţi).