Sorin Manda candidează pentru funcţia de administrator public

0
57

Directorul RAT Craiova, Sorin Manda, candidează pentru funcţia de administrator public al oraşului. În perioada imediat următoare, acesta trebuie să convingă comisia de concurs că are un proiect de management bun. Dat fiind faptul că este singura persoană care s-a înscris la concurs, Sorin Manda are şanse de aproape 100% să obţină acest post.

sorin mandaSorin Manda a decis să candideze la funcţia de administrator public al municipiului. Directorul RAT Craiova şi-a depus dosarul de candidatură şi aşteaptă acum să i se evalueze proiectul de managment. „Este o opţiune personală să candidez pentru acest post. Mi-am depus dosarul, dar trebuie să conving şi comisia de concurs că am venit cu un plan de managment bun”, a declarat Sorin Manda.

Întrebat ce îl recomandă pentru acest post, Sorin Manda a spus că are suficientă experienţă,  o parte acumulată la conducerea societăţii de transport, dar şi că vine cu idei noi pentru oraş pe care vrea să le propună municipalităţii.

„Este o opţiune personală”

Cert este că, miercuri, după s-a încheiat perioada de înscriere, acesta a rămas singurul candidat în această cursă, după ce nici o altă persoană nu a dorit să participe la acest concurs. „Dacă voi fi acceptat la concurs, evident că voi plecat de la conducerea RAT Craiova. Însă acolo va rămâne o persoană potrivită pe care o va numi Consiliul Local Municipal Craiova, aşa cum am fost şi eu numit”, a mai precizat managerul SC RAT Craiova.

În mandatul 2012-2016, Sorin Manda a fost ales consilier local municipal pe lista PSD şi director al Club Sportiv Municipal Craiova – din mai 2013. Din august 2015, acesta a fost numit director al RAT Craiova, regie care, sub conducerea acestuia, a fost transformată în societate – SC RAT Craiova SRL, din 8 ianuarie 2016. În februarie 2016, CLM Craiova a votat, în unanimitate, contractul de administrare al acestuia, cu o valabilitate de 4 ani.

Rezultatul final, pe 14 februarie

Potrivit procedurii de concurs, pe 2 – 3 februarie este programată selecţia dosarelor, iar pe 13 – 14 februarie se va face analiza proiectului de management depus. Sorin Manda susţine că proiectul său de managment este unul bun şi că a îndeplinit şi criteriile de participare. Acestea au fost asemănătoare pe cu cele folosite la concursurile anterioare, autorităţile solicitând, în mod special, ca noul administrator să aibă o experienţă de minimum trei ani în administraţia publică locală.

În cazul în care nu ar demisiona, conform contractului său de administrare, Sorin Manda ar putea să rămână în funcţia de administrator al SC RAT Craiova SRL până în februarie 2020.

Postul, vacant după plecarea lui Radu Preda

Funcţia de administrator public al oraşului a fost îndeplinită întâi de fostul viceprimar Gheorghe Nedelescu. Mandatul acestuia ar fi trebuit să se întindă pe durata mandatului primarului, însă în februarie 2015 Gheorghe Nedelescu a renunţat la funcţie şi a venit Radu Preda.

Fost director a două regii – RADPFL şi RAT Craiova, Preda a ocupat această funcţie pentru numai un an, mandatul luându-i sfârşit odată cu cel al primarului. În octombrie 2016, postul a fost scos, iar, la concurs şi ocupat de acelaşi Radu Preda. Acum, postul de city-manager a rămas vacant după ce Radu Preda a obţinut un post de senator în Parlamentul României şi a renunţat la funcţia din administraţia locală.