Olympique Marseille, prima victorie în grupe UCL

0
280

Olympique Marseille, singura echipa din acestă ediție a Ligii Campionilor din acest sezon care nu marcase, a obținut prima victorie marți, 1 decembrie, după o serie de 13 înfrângeri consecutive în UCL.
Formația antrenată de Andre Villas-Boas. a obținut cele 3 puncte în urma celor două lovituri de la punctul cu var acordate de centralul spaniol, Jesus Gil Manzano, și transformate de starul celor de la OM, Dimitri Payet în a doua repriză în minutul 55, respectiv 75, în meciul contra grecilor de la Olympiacos. Victoria venită în runda a 5-a a grupelor oferă posibilitatea francezilor de a merge mai departe în Europa League, dacă francezii vor obține cel puțin un punct în fața lui Manchester City iar grecii nu ar putea să obțină un rezultat pozitiv în urma duelului cu FC Porto, de pe teren propriu.
Cele 3 puncte constituie prima victorie a francezilor în ultimele partide din Europa, ultima victorie fiind înregistrată pe teren propriu, cu austriecii de la Salzurg în semifinalele Europa League 2017/2018. În ultima aventură europeană , 2018/2019, Olympique Marseille a terminat ultima într-o grupă formată din Eintracht Frankfurt, Lazio Roma și Apollon Limassol, din Europa League, unde a obținut un singur punct.