Ministrul Stroe (PNL): E timpul pentru dezvoltare, nu pentru paşi în trecut!

0
371

Craioveanul Ionuţ Stroe este Ministrul Tineretului şi Sportului în Guvernul Orban şi candidat din partea PNL în Dolj, pentru un loc în Camera Deputaţilor. Ziarul nostru găzduieşte opinia sa despre cum vor schimba alegerile România.

 

Pe 6 decembrie terminăm ce-am început la urne. O schimbare de care România şi Oltenia au nevoie. După votul-sancţiune împotriva lui Dragnea la europarlamentare, după alegerea Preşedintelui Klaus Iohannis şi a noilor administraţii locale, acum este timpul unei guvernări pentru dezvoltare. Este timpul pentru un parlament onest, care face ceea ce promite, fără majorităţile toxice care blochează tot.

România are nevoie de oameni politici cu rezultate – de lideri pregătiţi şi capabili de a livra proiecte, care sunt implicaţi 100% pentru domeniile lor. Este tema acestor alegeri. Românii şi societatea românească vor mai mult de la stat şi de la politicieni.

PNL a făcut diferenţa în ultimul an! Sunt membru în Guvernul Orban şi pot să vă mărturisesc că s-a muncit enorm pentru a recupera anii pierduţi, în toate domeniile, de la economie şi agricultură, până la domeniul meu, sport şi tineret; cu toate că PNL nu a avut o majoritate în parlament şi s-a confruntat şi cu o pandemie istorică.  

PNL, multe proiecte din care câştigă Oltenia

Oltenia a avut de câştigat din guvernarea PNL şi va avea de câştigat şi mai departe. De ce? Pentru că a fost pusă în centrul investiţiilor, iar aceste proiecte vor aduce prosperitate şi locuri de muncă.

Toate capitolele Programului nostru de guvernare, al PNL, se referă într-un fel sau altul la Dolj sau Oltenia. Cuvântul cheie fiind „investiţii pentru oameni” –  adică investiţii în şcoli şi licee, în obiective culturale, în drumuri expres, în spitale, în reţele de gaze. Sunt proiecte care se întâmplă deja, nu mai sunt doar pe hârtie. Au fost pornite sau accelerate în acest an.

Vorbim despre Spitalul regional, despre drumul expres Craiova – Piteşti, despre noul drum expres Calafat – Lugoj, colegii modernizate în Craiova, Portul Calafat, despre noul bazin olimpic Tineretului sau modernizarea Operei şi Teatrului Naţional. Şi mai sunt multe.

Sursa acestor bani? Să nu uităm că bani am mai avut alocaţi de la UE, dar contează să ştii ce faci cu ei! Suntem la etapa la care introducem în planurile de investiţii proiectele din fonduri europene în perioada 2021-2027. Este acel veritabil „Plan Marshall” pentru România – 80 de miliarde de euro care vor relansa infrastructura şi economia ţării. Diferenţa este că noi, PNL, avem şi putem să facem aceste proiecte!

După tot ce s-a întâmplat, PSD trebuie să rămână în trecut

În momentul de faţă, şi mai ales în Oltenia, PSD nu mai este credibil să vorbească despre a conduce România sau în Dolj, după ce a ţinut regiunea pe ultimele locuri în toate clasamentele timp de 30 de ani.

Doar în ultimii 4 ani, PSD a avut cu totul altă agendă decât ceea ce a promis în alegeri: a avut doar o agendă pentru baroni, pentru subordonarea şi demolarea justiţiei, pentru interesele lui Liviu Dragnea, ori pur şi simplu a făcut cu totul altceva decât să conducă treburile publice şi să îi pese de oameni.

După toate acestea, în 2019, PNL şi-a asumat răspunderea guvernării în condiţii foarte dificile. România nu mai putea sta pe mâna unora ca Viorica Dăncilă pentru că s-ar fi prăbuşit. Au fost şi alţii care, atunci când a fost momentul mai greu, toamna trecută, au ezitat să facă un pas curajos în faţă şi să îşi asume să vină la conducere.

Am încredere, aşadar, că românii vor răsplăti oamenii politici şi partidele care pot să facă ce spun, iar, în acest punct, PNL a dovedit că este peste toată oferta politică de pe piaţă. La fel cum administraţiile liberale au arătat că Se Poate, Guvernul Orban a arătat că putem Dezvolta România!

 

Comandat de PNL DOLJ, Executat de S.C. ED PRESS COM S.R.L., cod AEP 11200025.