Marian Jean Marinescu, “Europarlamentarul Anului 2020”

0
371

        Marian-Jean Marinescu, coordonatorul grupului PPE în Comisia pentru transport și turism din Parlamentul European, a fost desemnat la începutul acestei săptămâni Europarlamentarul Anului 2020 la categoria “Transport și Turism”. Acesta este un premiu acordat de revista The Parliament Magazine, decernat în cadrul galei MEP Awards.

      În luna februarie a acestui an deputatul european a fost nominalizat pentru premiile MEP Awards 2020, la categoria “Transport si Turism”, ca urmare a activitatii sale în TRAN, fie ca raportor al viitoarei politici de transport europene – CEF sau al Cerului Unic European – SES , fie ca iniţiator al unor proiecte pilot cum ar fi cel referitor la calitatea serviciilor în turism, fie ca negociator al regulamentului EASA, fie ca preşedinte al Intergrupului Cer şi Spaţiu.

Alegerea lui Marian-Jean Marinescu în funcția de președinte al Intergrupului Cer și Spațiu vine și în contextul în care europarlamentarul român a fost raportor al Parlamentului European pentru Regulamentul de funcţionare a Agenției Europene pentru Siguranță Aeriană, dar și în condiţiile în care cel mai ambițios proiect politic la care Marian-Jean Marinescu lucrează de 12 ani în Parlamentul European este iniţiativa privind Cerul Unic European. Inițiativa privind cerul unic european vizează creșterea eficienţei gestionării traficului aerian și a serviciilor de navigație aeriană prin reducerea fragmentării spațiului aerian european.

Marian Jean Marinescu este singurul eurodeputat român care a câștigat premiul Europarlamentarul Anului în acest an, distincţia fiind acordată pentru 12 categorii de politici. “O onoare pe care am mai trăit-o de încă doua ori în cei peste 14 ani de activitate în Parlamentul European. În 2017 şi în 2014 am fost ales eurodeputatul anului la categoria ”Cercetare și inovare”. Mă onorează şi acest premiu, la categoria Transport şi Turism şi desigur mă obligă. Voi continua să lucrez în beneficiul sectorului transporturilor și în beneficiul cetățenilor”, a mai precizat deputatul european. Marian Jean Marinescu consideră acest premiu ca fiind şi un “cadou frumos de Ziua Națională” a României.