Topul Firmelor din judeţul Dolj: 1.387 de firme au fost pe podium

0
713

Topul Firmelor din județul Dolj, eveniment organizat în fiecare an de Camera de Comerț și Industrie a județului Dolj, este cel mai important eveniment de business din județ și locul unde an de an se întâlnesc cele mai importante și performante societăți comerciale ale acestei regiuni. Cu o tradiție de peste 25 de ani, cele mai importante firme din Dolj au fost premiate în cadrul Galei Topul Firmelor, săptămâna trecută, la Flora Events Craiova.

Topul firmelor din acest an a fost o recunoaştere publică a celor mai performante companii din judeţul Dolj. Clasamentul a fost realizat pe baza unei metodologii unice la nivel naţional, ţinând cont de situaţia financiară din anul 2018. Pe locurile 1-10 din top s-au clasat 2.521 de firme din judeţul nostru, dintre care 1.387 de firme ocupă locurile 1-3. S-au acordat premii de excelenţă pentru firmele care s-au situat pe unul din primele trei locuri în ultimii 3 ani, distincţii de excelenţă pentru firmele care s-au situat pe unul din primele trei locuri în ultimii 5 ani şi trofee de excelenţă pentru firmele care s-au situat pe unul din primele trei locuri de peste 10 ani.

Rezultatele şi activitatea firmelor reprezentative din judeţ

„Cea de-a XXVI-a ediţie a Topului Firmelor organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Dolj premiază cei mai eficienţi operatori economici din judeţ, care au performanţe notabile în anul 2018. Din cele 18.297 firme din judeţul Dolj care au depus bilanţul contabil pentru anul trecut, în topul din acest an figurează 2521 companii laureate. Lucrarea Topul Firmelor aduce în centrul comunităţii de afaceri locale şi nu numai, rezultatele şi activitatea firmelor reprezentative din judeţ care, prin performanţele lor, reuşeşc ca de la un an la altul să aducă competitivitate, inovare şi valoare adăugată economiei locale şi naţionale”, a precizar Gabriel Vlăduţ, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj.

Zece companii, premiate pentru spiritul inovator si perseverenţa

Printre indicatorii folosiţi la determinarea Topului Firmelor se numără: cifra de afaceri netă, profitul şi rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi a capitalului angajat. Topul este structurat pe şapte domenii de activitate: – Cercetare-Dezvoltare şi High-Tech; – Industrie; – Agricultură, Silvicultură şi Pescuit; – Construcţii; – Servicii; – Comerţ; – Turism. „Metodologia folosită la stabilirea clasamentului este unică la nivel naţional, Camerele de Comerţ fiind singurele instituţii mandatate de lege să realizeze Topul Firmelor. Rolul Camerelor de Comerţ şi Industrie Dolj este acela de a servi intereselor mediului de afaceri local”,a mai complett ing. Gabriel Vlăduţ, preşedintele CCI Dolj. În cadrul Galei din acest an, zece dintre companiile prezente, au fost premiate pentru spiritul inovator si perseverenţa cu care s-au dăruit timp de 25 de ani afacerilor, realizând astfel cu adevărat performanţă în domeniul de activitate specific.