5 ani de la înfiinţarea Centrului de Limbă şi Cultură Poloneză

0
285

Mâine, ora 12:00, în Aula Mihai I al României a Universităţii din Craiova, vor avea loc festivităţile aniversare cu prilejul împlinirii a 5 ani de la înfiinţarea Centrului de Limbă şi Cultură Poloneză din cadrul Universităţii din Craiova. La ora 13:00, în faţa Aulei Mihai I, va avea loc vernisajul expoziţiei „Tadeusz Kościuszko – preţul libertăţii”.

Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză din cadrul Universității din Craiova a fost inaugurat în anul 2014 şi are ca scop promovarea culturii, limbii şi literaturii polone prin organizarea de expoziții, conferințe, seri de film, muzică, poezie şi bucătărie poloneză.

În cadrul Centrului se desfăşoară cursuri gratuite de limba polonă atât pentru studenţi, cât şi pentru toți cei care vor să înveţe limba polonă.

Studenţii beneficiază de: certificate de absolvire a cursurilor de poloneză; cursuri de vară gratuite în Polonia; burse Erasmus; burse pentru efectuarea unor stagii de 3 luni în Parlamentul Polonez şi nu în ultimul rând, diverse oferte de angajare la firmepoloneze din România.