Leo Messi a primit Balonul de Aur a șasea oară

0
459

Așa cum era de așteptat, Lionel Messi a cucerit cel de-al şaselea ”Balon de Aur”, fiind premiat la gala organizată de revista France Football la Teatrul Chatelet din Paris. Argentinianul este un recordman, cu cele 6 trofee, până acum fiind la egalitate cu portughezul Cristiano Ronaldo, care are cinci Baloane de Aur . Lusitanul s-a clasat pe locul 3 anul acesta, fiind depășit de olandezul van Dijk, de la Liverpool. De altfel, Ronaldo nici nu a venit la gala de la Paris. Anul trecut, trofeul fusese acordat croatului Luka Modric, de la Real Madrid. Messi (32 de ani), care a câştigat anul acesta numai titlul de campion al Spaniei, cu Barca, ratând Champions League și Copa America, a mai primit Balonul de Aur în 2009, 2010, 2011, 2012 şi 2015. De asemenea, el a cucerit anul acesta și Gheata de Aur, pentru cele 36 de goluri marcate în sezonul trecut.

“În urmă cu 10 ani primeam primul Balon de Aur și am venit aici cu cei trei frați ai mei. Acum îl primesc pe al șaselea, sunt alături de soția mea, de copii, de fratele meu și de nepoți. Niciodată nu am renunțat la a visa, am avut mereu dorința de a evolua de la o zi la alta. Sper să rămân la fel și în anii care urmează. Sunt conștient de vârsta pe care o am, dar vreau să mai continui mulți ani” a declarat Messi la primirea trofeului.

Fundaşul olandez Matthijs de Ligt, în vârstă de 20 de ani, a primit Trofeul Kopa, care recompensează cel mai bun jucător sub 21 de ani. Brazilianul Alisson Becker, de la Liverpool, a câştigat Trofeul Iaşin, care răsplăteşte cel mai bun portar al anului.

Clasamentul Balonului de Aur 2019:
1. Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona)
2. Virgil van Dijk (Olanda/Liverpool)
3. Cristiano Ronaldo (Portugalia/Juventus Torino)
4. Sadio Mane (Senegal/Liverpool)
5. Mohamed Salah (Egipt/Liverpool)
6. Kylian Mbappe (Franţa/PSG)
7. Alisson Becker (Brazilia/Liverpool)
8. Robert Lewandowski (Polonia/Bayern Munchen)
9. Bernardo Silva (Portugalia/Manchester City)
10. Riyad Mahrez (Algeria/Manchester City)