Alb-albaştrii sub lupă – analiza evoluţiilor din meciul cu Sepsi

1
265

Popescu – Toată lumea îl aştepta, crezând că s-a maturizat, că a crescut în umbra lui Calancea şi apoi a italianului, mai ales că în rarele ocazii când a apărat, în Cupa României, a făcut-o bine, a dat încredere. Cu Hermannstadt nu a avut de lucru, dar acum a fost horror, deşi nu se poate spune că a fost asediu la poarta sa. Nu i se poate imputa golul, dar ce a urmat nu lasă loc de speranţe. Parcă avea de lucru cu săpunul, nu cu mingea. O fi avut ghinionul să apere într-un meci pe ploaie, dar, deh, fotbalul se joacă şi în astfel de condiţii. A avut acea intervenţie cu piciorul, se pare că este mai abil cu astfel de intervenţii, decât cu mâinile. E oltean, am fi avut mai multă răbdare cu el, dar a arătat o nesiguranţă de speriat. Să vedem pe cina va miza acum Piţurcă, îi va acorda o şansă şi veteranului Marinescu sau va reveni Pigliacelli.

Măţel – Dacă la Vlădoiu, un jucător U21, sunt asumate  fluctuaţiile de formă, la un jucător de 30 de ani, fost internaţional, nu se acceptă evoluţii precum cea de la Sepsi. După un meci bun cu Hermannstadt, a urmat unul modest, sub media echipei, pentru Măţel. Depăşit uşor pe apărare, ineficient pe atac. Probabil îl vom revedea pe Vlădoiu în primul 11, dacă Martic nu va fi recuperat.

Bălaşa – Este fundaşul central pe care se bazează echipa, restul par de umplutură, se întrec în gafe. Nici lui nu i-au ieşit multe pase lungi, dar oricum este mult mai eficient şi pe construcţie decât colegii din centrul defensivei. A scos cu capul acea scăriţă a lui Dimitrov pe final. Lângă el ar fi fost aşteptat Cosic, dar se pare că anul este încheiat pentru acesta.

Tiago Ferreira – Lui îi stătea bine în afara lotului, aşa cum îl găsise Piţurcă atunci când a venit. Poate i-a pierit definitiv instinctul antrenorului de 63 de ani, poate criza de stoperi l-a determinat să-i mai ofere şanse, dar cert este că portughezul e irecuperabil. A jucat decent numai în sistem cu 3 pe fund, în rest e catastrofă. La faza care a decis meciul, a făcut henţ, i-a aşezat frumos mingea atacantului advers, nu mai rămânea decât să o trimită singur în propria poartă, pentru un sabotaj ca la carte. Nu e surprinzător că gafează, miră faptul că mai este folosit.

Bancu – Nici el nu a făcut un meci mare, dar oricum a fost peste media echipei. A urcat mult, a deposedat tot ce era pe partea lui, e mai greu totuşi să fie decisiv şi în deplasare. Cam superficial marcajul la faza fixă din care Carnat era să facă 2-0, s-a poziţionat greşit din start şi nu a putut reacţiona.

Qaka – În mare parte a timpului a fost în afara jocului, a greşit cam tot ce a avut de făcut. Pare greu de crezut, dar albanezul are salariu 10 mii de euro pe lună. Sunt juniori la echipă care au câteva sute de euro salariu şi sunt peste Qaka.

Ivanov – A revenit în primul 11, dar nu a depăşit media echipei, nu a ieşit în evidenţă cu nimic, deşi nu se poate spune chiar că a jucat la alibi.

Cicâldău – A avut două sau chiar trei situaţii mari de gol. A ales o soluţie interesantă în prima repriză, acel lob, dar n-a fost precis, apoi a tras rău de tot cu stângul, în partea secundă. Nu s-a mişcat rău, dar fiind unul dintre liderii echipei trebuie să-şi asume responsabilităţi la astfel de meciuri.

Niţu – Puştiul s-a speriat de ocazia uriaşă pe care avut-o în primele minute. Erau numai doi fundaşi pe spaţiul porţii, mai bine de atât e greu să prinzi. A încercat apoi să se revanşeze, s-a implicat în joc, a apărut şi în defensivă, dar dispăruse şansa lui. A rămas doar 30 de minute pe teren.

Mihăilă – Patru şuturi de notat în contul său, trei, aiurea, unul, în transversală. A pasat bine în profunzime de câteva ori, pentru Ivan şi Zakaric, dar ar trebui să fie mult mai prezent în joc, fiindcă are mare potenţial, are şut, viteză, pasă.

Ivan – De ziua sa onomastică, a fost probabil cel mai bun jucător al Craiovei, chiar dacă nu a avut reuşite concrete. A avut acţiuni bune, a pasat de 3 ori ideal, de două ori pentru Cicâldău şi o dată pentru Niţu, au fost adevărate assist-uri. A mai avut o acţiune la care putea pasa pentru Mihăilă sau Zakaric, aflaţi în poziţii de a marca, dar atunci a preferat să finalizeze el şi a fost blocat, iar pe respingere Cicâldău n-a fost neinspirat.

Zakaric – A evoluat mai bine la mijloc decât în bandă. N-a adus un plus faţă de Niţu. A avut acel şut din repriza secundă, în rest, destul de modest.

Roman – N-a intrat deloc bine, a avut acel şut slab. Pe de altă parte, dacă el s-ar fi aflat la capătul paselor de gol ale lui Ivan, probabil ar fi marcat măcar o dată. Nu convinge, totuşi, când i se dau şanse. Norocul lui în continuare că este singurul atacant veritabil din lot, Koljic fiind accidentat, iar Fortes, suspendat, deşi portughezul oricum nu prea reprezintă o concurenţă serioasă.

Mateiu – A revenit pe teren după mai mult de o lună. Deşi a jucat puţin, pe el l-am văzut pe teren, faţă de Qaka. A încercat să se implice, uneori a greşit, a tras şi acel şut bun de la mare distanţă, peste poartă. Oricât i s-ar imputa lipsa de clarviziune, la ce are Craiova pe acel post, Mateiu este cea mai bună soluţie.

1 COMENTARIU

  1. n-avem ce face,pana la primavara trebuie sa-i dam gir lui piturca….sa treaca iarna,sa pregateasca echipa,sa mai aduca jucatori si apoi punem tunurile pe el(dc va fi cazul).

Comments are closed.