Fotbal: Zece antrenori europeni „care vin”

0
185

tuchelUn top 10 al noului val de antrenori europeni, „care vine”, este greu de întocmit. Cu toate acestea, el se prefigurează astfel:

Thomas Tuchel (43 de ani – Borussia Dortmund). După cinci ani la Meinz, club calificat în două rânduri în Liga Europa, Thomas Tuchel a reuşit „o tranziţie” după despărţirea de Jurgen Klopp la actuala echipă, cu bune prestaţii în Liga Campionilor şi câteva sincope în Bundesliga.

Vincenzo Montella (42 de ani – AC Milan). După o lungă şi bună carierăd e jucător, a dobândit deja o reputaţie de antrenor, după debutul în Serie A în 2011 cu AS Roma, şi o trecere apoi pe la Catania şi Fiorentina. La actuala echipă se află din vară.

Julian Nagelsmann (29 de ani – Hoffenheim). Cum echipa sa se află pe locul 6 în Bundesliga, înaintea etapei a XIII- a, care începe astăzi, figura tânărului antrenor este una apreciată.

Eddie Howe (38 de ani – Bournemouth). Este considerat „o pepită” a fotbalului englez. Vrea să menţină echipa în Premier League, după ce în sezonul 2008 – 2009 a reuşit acelaşi lucru în D4, cu un minus de 17 puncte.

Pal Derdai (40 de ani – Hertha Berlin). 286 de meciuri în Bundesliga, din 1997 în 2011, doar la Hertha. Din 2015, când a salvat echipa de la retrogradare, Derdai este „bine văzut”, actualmente Hertha Berlin fiind pe podium.

Aitor Karanka (43 de ani – Middlesbrough). Fost secund al lui Jose Mourinho, trei sezoane la Real Madrid, primul antrenor spaniol non-britanic, din martie 2013 la actuala echipă, pe care a dus-o în Premier League.

Giovanni van Bronckhorst (41 de ani – Fayenoord); Eusebio din Francesco (47 de ani – Sassuolo); Eduardo Berizzo (47 de ani – Celta Vigo); Rui Jorge (43 de ani – reprezentativa de speranţe a Portugaliei), care completează lista.