Politicienii au confiscat ziua de 1 Decembrie… Studenţii timoceni, alungaţi de la depunerea de coroane

1
470
Ieri, 1 Decembrie 2011, s-au împlinit 93 de ani de la cel mai frumos eveniment de care a avut parte această ţară. Un eveniment deosebit, emoţionant, dar şi determinant pentru naţia noastră, şi asta datorită inteligenţei clasei politice de atunci. Pentru noi, românii, această zi este un moment deosebit şi ar trebui, de fiecare dată, să coborâm în trecut pentru a căuta acea simţire de a fi mândru că suntem români. Personal, mă aşteaptam, cel puţin ieri, să avem o zi naţională fără politicieni. Dar, din păcate nu a fost aşa. Copilaşii, aduşi de părinţi să vadă parada militară, să trăiască şi să simtă româneşte nu au avut parte de aceste lucruri şi asta pentru că partidele politice au confiscat şi semnificaţia zilei de 1 Decembrie. Generaţia tânără şi veteranii noştri nu au putut vedea şi auzi nimic pentru că, în loc de parada militară, au avut parte de parada fularelor colorate pe care politicienii noştri de carton şi le-au legat la gât, doar pentru a se evidenţia, asta în disperarea lor de fi votaţi de acest popor, pe care tot ei l-au înrobit în ultimii ani de zile. Este foarte clar, iar, începând de ieri, mai mult ca niciodată, între clasa politică şi restul nu există o legătură, o colaborare, un dialog. Prima face regulile, iar societatea le acceptă. Fiecare clasă trăieşte în medii diferite.Aleksander Najdanovic : „Atâţia ani am aşteptat momentul acesta...”Ceea ce ar fi trebuit să însemne reîntregirea neamului românesc s-a transformat ieri, în dezbinarea noastră, a românilor. Organizatorii evenimentului, respectiv Prefectura Dolj, a interzis unei delegaţii din Valea Timocului să depună o coroană de flori şi asta după ce preşedintele Traian Băsescu a făcut o „vizită istorică” în zona menţionată, din Serbia şi a dat semnalul reîntregiri tuturor românilor. Dar care reîntregire ?! ”E un mare păcat, atâţia ani am aşteptat acest moment. Mereu am dorit să participăm şi noi la un eveniment cu aşa încărcătură istorică. Am visat asta de când am fost mici şi acuma nu ne lasă...Păcat nu ştiu ce să spun. Am înţeles că nu lasă asociaţile studenţilor să depune coroane” a precizat Aleksander Najdanovic, preşedintele Asociaţiei Studenţilor Timoceni. Autorităţile nu a permis niciunei organizaţii sau asociaţii de studenţi să depună coroane şi asta pentru că nu avem nevoie de tineret, pentru că ei ştiu doar să alunge tineretul să le arate străinătatea. Doar acolo stundeţii noştri pot să se manifeste liber, la ei în ţară nu. Însă, tinerii timoceni, curajoşi din fire şi iubitori de pământ românesc nu s-au lăsat, iar spiritul naţional i-a îndemnat şi au depus şi ei coroana lor, dar singuri, la câteva ore mai târziu. Cu toate acestea, gestul lor a fost atât de românesc şi i-a pus pe gânduri pe mulţi dintre noi ...

Cine crede în destinul României ?

Zilele trecute, ministrul de externe Teodor Baconschi făcea o declaraţie de presă referitoare la semnificaţia zilei de 1 Decembrie: “De ziua Marii Uniri, urez tuturor românilor, din ţară şi din afara graniţelor, să regăsească unitatea în care stă forţa unei mari naţiuni…. România are destin: trebuie doar să credem în el, în noi înşine! . Păi destinul nostru nu este legat de tineri?! Nu ei sunt speranţa noastră ?! Cred că ministrul nostru de Externe la acest destin se referea ?! Pentru că, de fapt, problema noastră este cine crede în destinul României condus de fularele colorate? Oare nu tocmai ei împiedică destinul ţării? Eu le doresc românilor să-şi regăsească spiritul naţional, demnitatea, puterea de muncă şi să scape de aceste fulare colorate.

Statul român trebuie preţuit ca unul dintre cele mai statornice

Unirea românilor trebuie înfăţişată totdeauna – potrivit adevărului – ca urmarea firească a unei pregătiri istorice de sute de ani, în cursul cărora acest popor de eroi şi de mucenici a izbutit să-şi apere cu uimitoare stăruinţă „sărăcia şi nevoile şi neamul”, rămânând împotriva, tuturor năvălirilor barbare şi vremelnicelor stăpâniri străine, în cea mai strânsă legătură cu pământul strămoşesc în care, ca într-un liman de mântuire, şi-a putut adăposti traiul de-a lungul vremilor de urgie. Astfel, statul român, întregit în forma lui de astăzi, trebuie preţuit ca unul dintre cele mai statornice, având temeiuri adânci şi nezguduite în alcătuirea geografică a pământului strămoşesc, în legăturile lui sufleteşti întărite prin unitatea aceluiaşi grai, aceleiaşi credinţe, aceloraşi datini şi obiceiuri.

 

Comments are closed.