Echipa PNL Dolj care se va prezenta în fața alegătorilor a luat la pas județul

0
768

Ieri, liberalii care vor reprezenta Doljul la alegerile parlamentare – Ștefan Stoica, președintele organizației județene, senatorul Mario Ovidiu Oprea, deputatul  Nicolae Giugea, ministrul Sporturilor Ionuț Stroe și nu în ultimul rând, ministrul Apărării Nicolae Ciucă – au vizitat comunele Bucovăţ, Pleniţa, Maglavit și Poiana Mare. Au avut discuții și cu noua conducere a Primăriei municipiului Calafat. acela S-a încercat prin aceste vizite punctuale să se ia puilsul comunităților locale și să se găsească soluții pentru dezvoltarea rurală și îmbunătățirea nivelului de trai pentru locuitorii care trăiesc și muncesc în aceste localități.

Plecând de la deviza “Dezvoltăm Doljul”, un județ despre care liberalii spun că este uitat de PSD, echipa PNL Dolj crede că singura șansă a acestui județ este câștigarea alegerilor parlamentare din data de 6 decembrie a.c. Liberalii doljeni susțin că aceste alegeri sunt despre dezvoltare economică a județului, despre comune, orașe și oamenii lor, despre investiţii în Oltenia, despre viitorul copiilor, despre viitorul acestui județ.  Următorii patru ani sunt văzuți de liberali ca o mare oportunitate pentru că, “după foarte mulți ani de când ne-am integrat în UE și NATO, vom avea patru ani de relativă stabilitate politică, fără alte alegeri”.

Ștefan Stoica, candidat la Camera Deputaților :

„După cum bine ştiţi, patru ani de zile nu o să mai fie alegeri. Acest Parlament ce va fi ales pe 6 decembrie va da guvernul pentru următorii 4 ani şi, de aceea, este foarte important ca acest viitor guvern să fie liberal, un guvern al dezvoltării României, al relansării României şi al relansării Doljului. Sunt multe obiective de investiţii care au stagnat în aceşti ani în care au guvernat cei de la PSD.
Noi ne dorim să avem un număr mare de parlamentari, să-i avem în continuare pe colegii nostri în Guvern, astfel ca toate autorităţile locale, indiferent de culoare politică, să beneficieze de programe de investiţii, iar oamenii să-şi dorească să rămână acolo unde locuiesc în prezent, fie că vorbm despre localităţi din mediul rural, fie ca vorbim de oraşe. Dacă ne mobilizăm mai bine, şi cu certitudine vom face acest lucru, ne propunem un scor apropiat de 35%, să avem doi senatori şi patru deputaţi. Ne dorim acest lucru, pentru că patru ani de zile nu o să mai fie alegeri, iar acest parlament ales pe 6 decembrie va da guvernul pentru următorii patru ani de zile. Este foarte important ca acest guvern să fie liberal, guvern al dezvoltării României, al relansării României, al relansării Doljului. Sunt multe obiective de investiţii care au stagnat în aceşti mulţi ani de zile în care au guvernat cei de la PSD”

Senatorul PNL, Mario Ovidiu Oprea :

„V-am rugat sa ne vedem aici, în comuna Bucovat, deoarce dorința noastră este să stam cât mai puțin în sediul partidului și mult mai mult în mijlocul cetățenilor și în localitățile din județ. Ne dorin să le explicăm doljenilor că încheiem, în perioada de 4 ani care urmează, un parteneriat cu ei, parteneriat care are subliniată idea de drepturi ale cetățenilor și obligații ale noastre, ale celor care vom fi aleși.
Ne vom întâlni foarte des în această campanie pe care o dorim diferită față de campaniile celorlate partide“

Ministrul Sporturilor , Ionuț Stroe :

“Încearcă unii să prezinte populaţie, din sediile de partid sau de la tribuna Parlamentului ori pe la televiziuni, că aceste alegeri sunt despre COVID sau conspiraţii mondiale. Alegerile acestea, din decembrie, sunt despre dezvoltare economică în județ. Despre aceste comune, orașe și oamenii lor, despre investiţii în Oltenia. Este vorba despre viitorul nostru, despre viitorul acestui județ, iar următorii 4 ani sunt pentru noi o mare oportunitate pentru că, după foarte mulți ani de când ne-am integrat în UE și NATO, vom avea 4 ani de relativă stabilitate politică, fără alte alegeri”

 Deputatul Nicolae Giugea :

“Ne-am întâlnit cu primarii care ne-au prezentat prioritățile lor de investiții în comune. Doljul are șansa de a avea doi miniștri în cabinetul Orban și acest lucru se reflectă în interesul arătat de Executiv pentru dezvoltarea zonei. Mă bucur că Nicolae Ciucă s-a alăturat echipei de la Dolj și știu că împreună vom duce la bun sfârșit inițiativele care vizează creșterea calității vieții locuitorilor din Dolj. Urmează o campanie electorală mai dificilă decât cele de până acum și cheia succesului liberalilor va fi să arătăm ce proiecte am început și dorim să ducem la bun sfârșit.”

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă :

“Am vizitat Doljul natal unde m-am întâlnit, astăzi, cu primarii și consilierii locali din Bucovăț, Plenița, Maglavit, Poiana Mare și Calafat pentru a afla care sunt problemele care îi frământă. Aceşti oameni de ispravă m-au încurajat şi mi-au dat speranţe că, prin noi înşine, putem dezvolta România! Împreună cu edilii cu care am discutat, am identificat metode de rezolvare a problemelor cu care se confruntă oamenii din zonă.

Am stabilit căile de urmat pentru a-i sprijini să obțină rezultatele pe care cetățenii le așteaptă de la ei. Am fost printre doljeni, alături de colegii mei din conducerea județeană a PNL, pentru a le cere locuitorilor să susțină oameni, acei oameni de care au nevoie să-i reprezinte, nu doar o listă de candidați. Multe dintre problemele aleșilor locali sunt comune: reconstrucţia, modernizarea și asfaltarea drumurilor județene, repararea podurilor peste cursurile de apă, extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale, dezvoltare reţelelor de apă potabilă și a celor de colectare a apelor uzate menajere.

Pe scurt: drumuri, apă, canal şi gaze! Pe lângă aceste probleme importante, voi aduce în atenția conducerii de la București și problemele care afectează doar anumite comunități: deșertificarea anumitor zone, colmatarea șenalului navigabil al Dunării, lipsa unui sistem de irigații și electrificarea căii ferate Craiova-Calafat.

Sunt foarte mulţi oameni care şi-au pierdut încrederea atât în rolul şi cât şi în relevanţa administraţiei locale, dar şi în politicieni şi credibilitatea politicii.

Îi rog pe doljeni să aibă încredere în noi, în liberali, și să ni se alăture, pentru că sunt convins că nu putem avea realizări importante dacă nu implicăm în acest demers politic cetăţeanul, autoritatea locală, dar și pe cea guvernamentală”.