Bunuri de contrabandă de peste un milion de lei, la Giurgiu

0
538

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier au descoperit peste 4.000 de bunuri inscripţionate cu numele unor mărci protejate, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni turci și un cetățean bulgar au încercat să le introducă ilegal în țară.

La acest sfârşit de săptămână, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu aflaţi în exercitarea atribuțiilor de serviciu au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, a două autocare și un microbuz.

În urma verificărilor, au fost descoperite în cele trei mijloace de transport, în spațiul destinat depozitării bagajelor din cele două autocare dar și în bagajele personale ale șoferului microbuzului, cantitatea totală de 4.170 produse parfumerie, vestimentație, încălțăminte și marochinărie, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetățeni turci și un cetățean bulgar cu vârste cuprinse între 28 şi 47 de ani.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de aproximativ 1.000.450 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.